Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Otóż sprawa polega na tym że dziś jadąc przez miasto nagle patrzę i wszystkie kontrolki mi gasną ale auto jedzie no i jak stanełem pochodziło gazowałem a tu nic zadnej poprawy i zgasło.... wiec prubuje odpalic a tu aku padniete gdzie w sobote kupiłem nowy akumulator;/ bo myślałem ze stary mi padl... na wakacjach wymieniłem kable od świec i świece bo gasło mi gdy wjeżdżałem w wode poniewaz kabel był przerwany.. zdażyło sie to drugi raz w ciagu tygodnia... I dziwi mnie jeden fakt gdy przekręcam kluczyk w stacyjce to kontrolka od oleju sie pali normalnie a od aku nie :shock: lecz odpala a gdy odali juz to mryga mryga szybko i gdy przygazuje to niby gaśnie.... Bardzo prosze o pomoc!!! :( :( :( :( dodam że jest to silnik 1.8i i rocznik 1992
Opublikowano
no i bylem patrzyć się po odpaleniu jest 12.50-60 a jak przygazuje ostro do dochodzi do 14 ciezko... no ale kontrolka od aku mryga podczas gazowania
Opublikowano
To masz alternator do roboty. A takie cuda podczas jazdy jak gasnące kontrolki, migania ich, gaśnięcia samochodu mogą być właśnie przez niedoładowany akumulator, też mi się takie herezje działy.
Opublikowano
ładowanie ma być spokojnie powyżej 14v .U mnie jest 14,36 i oscyluje ale zawsze powyżej 14v
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.