Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chyba coś mi słabo grzeje ,bo jak jade to dopiero po ok 12 km zaczyna sie robić ciepło w aucie ( temp na max a nawiew na 3 , góra i środek) a jak tam u was ???

pozd.

Opublikowano
Sprawdz TERMOSTAT

PASJONAT E32 posiadałem E32:730R6,730V8,750V12

......................................................................

POSIADAM E32 750 V12 SPRZEDAJE CZĘŚCI

TEL 513068207

Opublikowano
Sprawdź czy nie masz zamało płynu w układzie i czy układ nie jest zapowietrzony-(śruba na obudowie pompy wody tam gdzie termostat)można też odpowietrzyć ściskając węże od chłodnicy nie będę sie tu rozpisywał każdy wie o co chodzi.jeżeli walnął by termostat temperatura nie stałaby w normie
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano

u mnie troche slabo grzalo bo bylo troche za malo plynu, koledzy przeplukali uklad wymienili plyn i jest ok, wydaje mi sie jeszcze tylko ze slaby wiaterek i chyba musze filtr pylkowy sprawdzic.

a co do pompek wymuszajacych obieg czy to cos takiego co buczy gdzies na podszybiu z lewej strony? czasami jak zapale i czasami jak zgasze auto to cos mi buczy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Doradzcie czy to wina termostatu. Po ok godzinie jazdy zgasze silnik na ok 15 min , przekręcam kluczyk na zapłon i wskazówka temperatury jest w pionie . Po odpaleniu odrazu spada prawie do niebieskiego pola a podnosi się po ok 2 km. Innym razem dmuchawa na full i temperatura jak tylko przekroczy niebieskie pole to już podnosi się bardzo wolno. Jest możliwe że termostat otwiera się przy np. 50 stopniach :?: :?:
Pozdrawiam
Opublikowano
to coś jest nie tak u mnie po 2 km i 5 minutach rozgrzewania jest ciepło i temperatura w połowie a po 4 km jak chce to moge mieć piekarnik w środku
Opublikowano
Moja tez długo się grzała. Po mieście jak jeździłem to zagrzewała się na 90stopni (wskazówka pion) ale tylko wyjechałem w traskę i spadała ta na 1/3. Wymieniłem termostat i przy okazji płyn i jest miodzio. Tak jak napisał kaczydj max 2km i w autku cieplutko.
Opublikowano
Jutro wymieniam termostat i zobacze co sie będzie działo. Natomiast dzisiaj pojehałem na giełde i stał z 20 min .Po odpaleniu wskaznik tem poleciał z pionu do połowy pola między niebieskim a pierwszą kreską. Mam rozumieć że termostat powinien zamknąć się odrazu po pociągnięciu chlodniejszego płynu z chłodnicy? Po przejechaniu 2 km wrócił do pionu.
Pozdrawiam
Opublikowano

Do autora -zmieniaj termostat,dolej płynu,odpowietrz...-montując nowy strzałką/kropką pionowo w górę :!:

u mnie w 735iA E32 max 2-3 km i stoi w pionie przy włączonym ogrzewnaiu na max i nawiewach---jazda emerycka,ze względu,że obecnie mam ubity śnieg,zaspy,garby itp i temp do -10 ...

-polecane są WAHLER cena ok 40 zł

-buczenie z podszybia-prawdopodobnie słyszysz docik wycieraczek

Opublikowano
Witam, a u mnie jest tak : temperatura w miare szybko jest ok ale pomimo 90 st. jak stoje w korku w aucie jest caly czas zimno, dopiero jak rusze i im wieksze sa obroty to w aucie jest cieplo, przy normalnej jezdzie czy to miasto czy trasa jest ok, tylko dlaczego przy wlaczonych nawiewach gdy auto stoi to wogole nie grzeje :?:
Pozdrawiam
Opublikowano
Witam, a u mnie jest tak : temperatura w miare szybko jest ok ale pomimo 90 st. jak stoje w korku w aucie jest caly czas zimno, dopiero jak rusze i im wieksze sa obroty to w aucie jest cieplo, przy normalnej jezdzie czy to miasto czy trasa jest ok, tylko dlaczego przy wlaczonych nawiewach gdy auto stoi to wogole nie grzeje :?:

Witam ,w Twoim przypadku winna jest dodatkowa pompka obiegu i prawdopodobnie zabite elektrozawory ,sprawdź po wężach wychodzących z grodzi silnikowej do el.zaw. Na zimnym silniku i wyłączonym ogrzewaniu ,włącz silnik i niech pochodzi parę minut ,następnie ogrzewanie na max i sprawdź po wężach jak szybko zaczną się nagrzewać

Opublikowano

Witam ,w Twoim przypadku winna jest dodatkowa pompka obiegu i prawdopodobnie zabite elektrozawory ,sprawdź po wężach wychodzących z grodzi silnikowej do el.zaw. Na zimnym silniku i wyłączonym ogrzewaniu ,włącz silnik i niech pochodzi parę minut ,następnie ogrzewanie na max i sprawdź po wężach jak szybko zaczną się nagrzewać

A w torym miejscu wychodza te weze :?:

Pozdrawiam