Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z uruchomieniem samochodu przy mrozie powyżej 15C .

Kupiłem samochód używany i od początku po przekręceniu kluczyka nie paliła sie kontrolka świec żarowych

[tzn.pali sie przez 0.5 sekundy].Myśle żę to zakrutko.Gdy odpale webasto to uruchami sie troche lepiej.

Moze ktoś miał podobny problem.

Dzięki za odpowiedz. :evil:

Opublikowano
Witam. Prawdopodobnie padły swiece żarowe lub sterowni swiec .Co do kontrolki od swiec,to u mnie na desce wyświetla sie napis pre-hiting co sygnalizuje grzanie które trwa ~3sek. Proponuje podpiac pod kompa wszustko wyjdzie.
Opublikowano

Dzisiaj byłem u elektryka i wyjął sterownik[ taka czarna skrzynka].Rozebrał ja i okazało się że odlótowały sie druciki.

Do jutra ma polutować i się zobaczy :?

Opublikowano

Witaj,

Jak odbierzesz od elektryka to daj znać jak działa i co ważniejsze - pozostaw jakiś namiar na niego (skąd jest/telefon) to zawsze pomaga jeżeli ktoś jeszcze w przyszłości będzie miał podobny kłopot.

pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

Witam.Tego sterownika nie dało się polutować.

Zamuwiłem na allegro używany 250zł +przesyłka.Jak dojdzie i wstawie to napisze czy dział........ :) :) :)

Opublikowano
witam,jeśli chodzi o lokalizacje sterownika jest dobrze ukryty,jest on po prawej czy lewej stronie zworu EGR. :?: :shock: Napewno możliwość wymiany sterownika bez zdejmowania kolektora bedzie dużo lżejsza. :wink: