Skocz do zawartości

Słabe światła ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
który masz rok produkcji samochodu orkwisz?

Kolego tak jak pisałem ja mam 1999r. ale lampy założyłem oryginalne poliftowe xenony z ringami, z którego dokładnie rocznika pochodzą - nie wiem.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
jezeli regulatory sa sprawne to promien swiatla po zapaleniu powinne isc w gore, czujniki przy wahaczach do samoregulacji jest latwo sprawdzic, wystarczy wypiac dzwignienke laczaca wahacz z czujnikiem i lekko poruszac w gore i w dol, jezeli swiatla reaguja to znaczy ze czujnik jest sprawny
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jezeli regulatory sa sprawne to promien swiatla po zapaleniu powinne isc w gore, czujniki przy wahaczach do samoregulacji jest latwo sprawdzic, wystarczy wypiac dzwignienke laczaca wahacz z czujnikiem i lekko poruszac w gore i w dol, jezeli swiatla reaguja to znaczy ze czujnik jest sprawny

dobry test :cool2: nie ma to jak forum

Opublikowano

sprawdziłem, mogę delikatnie ruszać góra-dół zarówno w lewej lampie jak i w prawej

Poza tym soczewki wyglądają na mocno brudne, zrobię fotkę i pokażę

Cały czas kombinuję jak zrobić te bixenony, bo jak już rozbiorę lampy to chciałbym to zrobić za jednym razem.

Te plastikowe szare regulatory z allegro pasują do tych soczewek bixenonowych od Audi?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam. Podepne się co prawda u mnie chodzi o e46 ale to bmw :D zauważyłem że światła mi słabo świecą. Czy to może być spowodowane akumulatorem w fatalnym stanie? Aku po dwóch dniach stania już ma z 8v ale tak z dnia na dzień jest w stanie odpalić auto. Silnik 323Ci a aku jest jakiś chiński w dodatku chyba tylko 52Ah max. Zastanawia mnie czemu na odpalonym silniku też gorzej świecą i prąd jest ok 10v na kostce od zarowki, ale gdy naładuje aku i nie będę odpinał prostownika to prąd na kostce jest ok 12-13v i wtedy ładnie świecą. Czy zły aku na odpalonym silniku albo nie wiem regulator napiecia, alternator ale bez podlaczonego prostownika może powodować słaby prąd na światłach? Dodam że w jeździe po mieście albo na dłuższym postoju potrafi wypaść zapłon na którymś cylindrze.
Opublikowano
Alternator i akumulator sprawdzic trzeba
Opublikowano
A wcześniej wszystko było dobrze?? Żadnych problemów na tym samym aku?? Jeśli tak to prędzej wina ładowania, ewentualnie coś pożera Ci prąd chociaż nie można wykluczyć tego, że chińczyk kończy żywota i zaczyna psocić. Zmierz ile masz voltów na odpalonym silniku, to wyjaśni sprawę ładowania. Pobór prądu tak samo, możesz sprawdzić sam, czy auto przechodzi w tryb uśpienia. Kondycję akumulatora to już sprawdzą, Ci w jakimś lepszym warsztacie lub sklepie gdzie sprzedają aku - powinni mieć przyrząd do tego
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.