Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Also - the washer nozzle heating is controlled in a similar way - but there are either on or off (single stage). They start to heat when the temp drops to +3C (same time as you get the "freezing temp" alert message). They turn off when the temp climbs to +6C.

Jeśli dobrze rozumiem to podgrzewane spryskiwacze zaczynają działać dopiero przy +3C lub +6C ale czy tutaj chodzi o spryskiwacze szyby czołowej czy reflektorów?

Dziękuję za pomoc

Opublikowano
takze dysza spryskiwacz jest kontrolowana w podobny sposób zaczynaja sie grzac gdy temp spada do +3C tak samo jak wyswietla sie komunikat na liczniku o niskiej temp .podgrzewanie wylancza sie jak temperatura wzrosnie do +6C

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
Ja mam podobne pytanie, jak długo grzeją te spryskiwacze ?? Chodzi mi o to czy np jak auto postoi tydzień w mrozach czy auto odpali?? Czy jest coś że np po paru dniach się to rozłączy i nie będzie podgrzewać ??
Opublikowano
Ja mam podobne pytanie, jak długo grzeją te spryskiwacze ?? Chodzi mi o to czy np jak auto postoi tydzień w mrozach czy auto odpali?? Czy jest coś że np po paru dniach się to rozłączy i nie będzie podgrzewać ??

Dysze spryskiwaczy podgrzewane są tylko gdy auto jest uruchomione, włączony jest zapłon. Jak nie ma kluczyka w stacyjce to i spryskiwczacze się nie grzeją bo niby po co?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pewnie dlatego, że skoro w zimie używasz płynu zimowego, a przy dyszach zawsze jakieś resztki zostają, to w tych miejscach nie zamarza/zamarza wolniej.