Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Mam pytanie co mam zrobic lub w jakim kierunku isc gdy ładuje akumulator , wkladam do samochodu i rozrusznik slabo kreci?

Bardzo anemicznie , nie wiem o co chodzi , laduje akumulator na maxa i nic...

Moze byc , rozrusznik jest walniety i bierze bardzo duzo pradu i akumulator nie daje rady?;>

Czekam na wasze propozycje:)

Opublikowano
spróbuj na krótko tzn włącz zapłon i podaj napięcie bezpośrednio na rozrusznik.Jeżeli będzie kręcił tak samo to do regeneracji,jeżeli ok,to szukaj winy na przewodach(lużne przewody,śniedz itd)
Opublikowano
Zgadzam sie z powyższym i podpowiem ( na przyszłość ), że o wiele łatwiej uzyskać odpowiedź w prawidłowo zatytułowanym wątku np. [silnik] rozrusznik :cool2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Spoko spoko:)

Ale jak mowicie , mam normalnie wlozyc akumulator a 2 pod rozrusznik?

Czy tylko 1 centralnie pod rozrusznik na krodko?

Opublikowano
Zgadzam się z kolegą wyżej najpierw podmieni akumulator (tylko pamiętaj żeby był o podobnym prądzie rozruchu) A i jeszcze jedno nie napisałeś w jakich okolicznościach tak się stało (było od początku, nagle przy niskich temperaturach czy jak) bo jeśli było tak od początku to może po prostu masz za słaby akumulator a jeśli nagle przy niskich temperaturach to po prostu akumulator do wymiany. Najpierw zacznij od sprawdzenia baterii.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No szczerze aku , powinien byc ok , kupilem z 1,5 roku temu nowy a auto stoi od 1,5 roku :( choc , mozna by bylo spr :norty: ale nie mam zbytnio z kad wziasc taki duzy akumulator :mad2: ale spróbuje na krodko tak jak mi radziliscie :D , ale cos sie zmienilo bo gdy sie rozgrzeje i zgasnie rozrusznik kreci , ale wiadomo jak sie dlugo kreci to aku pada jak auto nie chce odpalic cos mam z paliwem (pompa , nastawnik , wtrysk sterujacy) dlatego sie pali blad wtrysku , ale kolega z forum pisal , ze ma wiec czekam i zobaczymy co bendzie :cool2: