Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem

JAdąc dziś zmieniałem bieg (dość agresywnie) z 2 na 3, 2 wybiłem ale 3 już nie wpiąłem. Pedał sprzęgła leży na ziemii nie reaguje. Nie da się wysprzęglić i wbić biegu na pracującym silniku. Co to może być, że tak nagle się stało?

Bardzo proszę o pomoc bo w piątek chcę wyrzucać z niego skrzynię bo już nie mam pomysłów

Opublikowano
Kolego sprawdź sobie wysprzęglik w skrzyni biegów. u mnie było tak, że pedał wlazł w podłogę i musiałem go ręką podnosić. Ubyło mnósto płynu hamulcowego. Wystarczy wymienić wysprzęglik, odpowietrzyć i powinno być ok. Koszt wysprzęglika to ok 100zł. U mnie od razu sprzęgło zrobili bo się ślizgało. Ale ja obstawiam na 90% ten siłownik.
Opublikowano
a w jaki sposób mogę sprawdzić ten wysprzęglik, bo teraz mam wyjętą skrzynię bo przy okazji tarcz się rozsypała.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to nie koniecznie wysprzęgnik.

Może rozpadło się łożysko wyciskowe.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

płyn hamulcowy w normie? nie obnizyl sie stan? nie obserwowales dotad zadnej plamy pod autem na wysokosci skrzyni biegow?

stawiam jednak na docisk...

wysprzeglik kosztuje przynajmniej 250 zl (ATE), substytuty po 100 pewnie i tez sa... ale po co za moment zakladac kolejnego posta w tej samej tematyce?

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
co do płynu to przed wyjęciem skrzyni to nie sprawdziłem a teraz to nic nie da bo jak odkręcałem przewód to się część wylała więc nie sprawdze. wokół wysprzęglika jest sucho i w skrzyni w środku też sucho.