Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko ..?

samochodzik ma przebiegu 180 000 km, moc jak się dowiedzialem została zredukowana na 150 KM, i teraz mam pytanie :

Warto przywrócić mu poprzednią moc, czyli 163 KM, samochód został kupiony u niemieckiego dilera , przy takim przebiegu może mu coś takiego zaszkodzić...?

Jeżeli tak kto może mi to zrobić ( jestem z Bielska Białej )....?

Jaki koszt jest z tym związany.....?

Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

Opublikowano
W Bielsku masz jedna z lepszych w kraju firme COMPSPORT. Jesli chcesz przywrocic 163 to za jednym zamachem (podejrzewam za jedną cene) mozna pokusic sie o więcej. Jesli silnik był prawidlowo uzytkowany, nie jest przesilony, to taki przebieg raczej nie bedzie przeszkoda.
Opublikowano

Jak silnik zdrowy to nie ma przeszkód, możesz śmiało robić.

Przy czym popieram przedmowce, troszkę nie widzę sensu podnoszenia mocy tylko o 13km. Jak już robić (i przecież płacić), to z głowa.

virus by Masters - 190km, 395Nm
Opublikowano
W moim 529dA niedawno zrobiłem (w 4GT/CTECH) chiptuning swojego BMW E60 520D w automacie przy 50kkm. Zaskoczyły mnie bardzo duże przyrosty mocy i momentu obrotowego. Moc z 168KM wzrosła do 209KM a moment z fabrycznych 364Nm na 452Nm. Pomiarów dokonano na hamowni. A więc uzyskano parametry pomiędzy BMW 525D a 530D. Radość z jazdy wzrosła o 100%. Koszt poniżej 1.5kzł. :D
Opublikowano
W moim 529dA niedawno zrobiłem (w 4GT/CTECH) chiptuning swojego BMW E60 520D w automacie przy 50kkm. Zaskoczyły mnie bardzo duże przyrosty mocy i momentu obrotowego. Moc z 168KM wzrosła do 209KM a moment z fabrycznych 364Nm na 452Nm. Pomiarów dokonano na hamowni. A więc uzyskano parametry pomiędzy BMW 525D a 530D. Radość z jazdy wzrosła o 100%. Koszt poniżej 1.5kzł. :D

No i to jest super, ale jak piszesz masz przebiegu 50 000 km więc nie jest to problem , ja mam w swoim 180 000 km i dlatego sie dalej zastanawiam czy bedzie to miało wpływ na żywotność jednostki...?

Pozdrawiam

Opublikowano
natural, jeżeli auto jest zdrowe to nic nie powinno się stać. Jedź do Compsport'u, chłopaki ogarniają i ciesz się autem ;)
Opublikowano

Moje auto 200tk ma niezłego chipa 200KM 400 Nm (wykres w linku na dole )

DPF-a ok i nieźle zasuwa

i wyobraźcie sobie nie byłem w comsporcie :mrgreen:

a u forumowego kolegi G-CS on też ogarnia :cool2:

Pozdrawiam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano
Moje auto 200tk ma niezłego chipa 200KM 400 Nm (wykres w linku na dole )

DPF-a ok i nieźle zasuwa

i wyobraźcie sobie nie byłem w comsporcie :mrgreen:

a u forumowego kolegi G-CS on też ogarnia :cool2:

Pozdrawiam

Niemirad

Coś w tym jest.....?!