Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z centralnym zamkiem w e36.jest to fabryczny central po zamknieciu otwiera sie sam wszystkie drzwi oprocz kier. musze go otwozyc i za drugi razem zamyka dopiero. co moze byc przyczyna??????????? :?:
Opublikowano
ja mialem podobny problem i mialem zle wyregulowane rygielki przy zamku drzwi a innym razem przewody od zamka bagażnika mialem przelamane
Opublikowano

Heh - przy okazji poruszę swój problem

Z pilota zamykają się wszystki drzwi i domykają szyby za każdym razem, lecz jeżeli chodzi o otwieranie to nie za każdym razem otwierają się drzwi od strony kierowcy i muszę po prostu otwierać je kluczykiem - może coś przy nich było majstrowane, nie wiem

- może miał ktoś podobny i zna konkrety, choć jakoś nie zawracam sobie tym głowy - lecz czasami denerwuje gdy na pewniaka łapie za klamke a tu lipa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczów .

Mam problem z Centralką

kiedy zamykam z pilota odchodzi dziwny dźwięk Alarmu ale centralka nie reaguje.

Gdy zamykam drzwi z kluczyka drzwi odbijają muszę zamykać na dwa razy co to może być za problem ???? I gdzie go szukać ?? Proszę o pomoc !!!!!!

Opublikowano

Mam problem z Centralką

Gdy zamykam drzwi z kluczyka drzwi odbijają muszę zamykać na dwa razy co to może być za problem ???? I gdzie go szukać ?? Proszę o pomoc !!!!!!

witam. prawdopodobnie masz przelamane kable przy klapie bagaznika. tez tak mialem i caly czas musialem zamykac na "2" raz. sprawdz je

Opublikowano

Co do zamka centralnego to sam miałem z nim niezłe przygody zaczęło się od palących się bezpieczników a skończyło na spalonej instalacji i jej naprawie. 2 dni dłubania ale efekt bezcenny koszta 80 zloty elektryk chciał od 300 wzwyż za robotę plus materiały ale do rzeczy

1. Sprawdź kable które idą pomiędzy bagażnikiem a wnętrzem samochodu, sprawdź dokładnie zwłaszcza kable w tej osłonie które idą.

2. tak jak koledzy piszą sprawdź krańcówki ale jeżeli nie masz problemów z wariującym oświetleniem to krańcówki bym sobie darował.

3.

Z pilota zamykają się wszystki drzwi i domykają szyby za każdym razem, lecz jeżeli chodzi o otwieranie to nie za każdym razem otwierają się drzwi od strony kierowcy i muszę po prostu otwierać je kluczykiem - może coś przy nich było majstrowane, nie wiem

- może miał ktoś podobny i zna konkrety, choć jakoś nie zawracam sobie tym głowy - lecz czasami denerwuje gdy na pewniaka łapie za klamke a tu lipa

Co do Twoje problemu piszesz o domykających się szybach gdy zamykasz zamek pilotem, tu nasuwa mi się pytanie jaki masz pilot do zamka orginalny czy dokładany bo z tego co wiem E36 domykanie szyb ma tylko z kluczyka. Z pilota oczywiście się da ale nie w 100% orginale

Mam problem z Centralką

Czy działa Ci zamykanie z pilota czy tylko słyszysz odgłos cykania pod deską rozdzielczą i nic się nie dzieje

Co do zamykania na dwa razy, jest to informacja jaką daje centralny zamek w razie uszkodzenia. Większość tego typu problemu leży w przetartych kablach miedzy bagażnikiem a klapą. Ogólnie zamek otwierając się zaraz po zamknięciu daje znać że gdzieś w jego obwodzie znajduję się jakieś zwarcie.

Jeżeli ktoś chciałby jakiś informacji na temat problemów z centralnym zamkiem piszcie na priv albo na forum, chętnie pomogę !!

Opublikowano
Co do Twoje problemu piszesz o domykających się szybach gdy zamykasz zamek pilotem, tu nasuwa mi się pytanie jaki masz pilot do zamka orginalny czy dokładany bo z tego co wiem E36 domykanie szyb ma tylko z kluczyka. Z pilota oczywiście się da ale nie w 100% orginale

Nie tylko z kluczyka. Przy ori alarmie masz też z pilota, przynajmniej ja tak mam.

Co do "podwójnego zamykania" zgadzam się z Tobą w 100% - w ten sposób jest sygnalizowane jakieś uszkodzenie obwodu, najczęściej prztarty gdzies kabelek masowy.

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano

Witam

Autor tematu prosił o przeniesienie do innego działu - nie widzę potrzeby. Poprawiłem tytuł dla porządku - proszę pilnować tego w przyszłości i uzupełnić info o posiadanym aucie w profilu.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

3.

Tutaj poprawiam gdyż nie napisałam, że jest to e46; jeżeli chodzi o kluczyk to jest on nowy i wyrabiany w BMW gdyż piloty w kluczykach, z którymi kupiłam auto nie działały w ogóle :idea:

(Wiem, że jesteśmy w dziale e36 ale może ktoś mieć jakąś wiedzę na poruszony temat jeżeli chodzi też i o e46, więc stąd mój post.)

Opublikowano
witam jak juz pisalem problrem z centralnym i z pilota i z kluczyka zamyka za drugim razem bo za pierwszym sie zamknie ale otwiera sie oproczz dzwi kierowcy. sprawdzalem kalble w klapie i sa ok. jaka moze bycinna przyczyna??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli wszystko otwiera oprócz drzwi kierowcy, to szukał bym przyczyny w krańcówce drzwi kierowcy plus dodatkowo rozebrał boczek drzwi kierowcy i tam dokładnie posprawdzał kable i wtyczki, może się przetarł któryś z tzw., kabli które sterują położeniem zamka