Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem E39 2.5i 2002r. i muszę zmienić akumulator wydaje mi się że stary jest trochę mały (70ah) proszę o jakieś info z góry dziękuje.
Opublikowano

Witaj

po pierwsze użyj "szukaj" , zawsze znajdziesz podobne tematy ...

po drugie , na stronie firmy Centra/ robią akumulatory, sam u nich kupiłem / możesz uzyskać info , jaki akumulator / do Twojego auta ...

Moim zdaniem nie ma co brać za dużego , bowiem w trakcie jazdy aku jest ładowane.

Za duży/ będzie ciągle niedoładowany , i... kiedyś nie odpalisz silnika , bo mu braknie prądu... .

Hej

panta rei
Opublikowano
ja w swoim benzyniaku również 2.5 mam wsadzony 74Ah żadna firmówka Arktis jeżeli dobrze pamiętam, z takim już zakupiłem auto i kręci bez problemu już trzeci rok w moich rękach. Zimą tylko raz go wspomogłem prostownikiem choć tego nie wymagał, ot tak dla zasady i lepszego samopoczucia
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Dobre sklepy posiadają katalogi, w których są wszystkie marki, modele i rodzaje silników. Radzę kupić taki akumulator jaki jest dedykowany dla twojego auta, taki jest najodpowiedniejszy. Zamały źle a zaduży niedobrze musi być w sam raz.

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jakieś plus minus 5Ah

Ja uważam , że kupowanie większego niż zaleca producent jest bez sensu i zupełnie nic nie daje.

Lepiej poszukać takiego który przy tej samej pojemności ma największy prąd rozruchu.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Do 528i z bogatym wyposażeniem Centra proponuje 72 - 74 Ah, więc bez szaleństw :norty:
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!