Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi o to że na krawężnik nie wjadę bo zderzakiem zahaczam a wole mieć mniej sportowy wygląd i zderzak w całości oraz bym mógł wygodniej parkować (podobno zawieszenie mam oryginalne). Kiedyś widziałem takie gumy które się daje w sprężyny co utwardzało zawieszenie. A jest coś co można by pod sprężyny włożyć żeby podniosło ze 4 cm auto ? Albo co można tanio zrobić?

No i na zimę będzie ciężko z niskim autem. A opon zimowych wyższych dać nie mogę.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Mozna zalozyc nowe amory i sprezyny :D

Seria jest dosc wysoka

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Zawieszenie masz może oryginalne ale zużyte, to normalne że z czasem sprężyny "opadają" . Można regenerować sprężyny oraz podwyższać zawieszenie / na zasadzie rozciągnięcia sprężyny/ w specjalistycznych warsztatach, ale IMHO lepiej kupić nowe bo jak kolega wcześniej pisał seria dość wysoko stoi - nie ma problemu z krawężnikami.
Opublikowano
chodzi o to że na krawężnik nie wjadę bo zderzakiem zahaczam a wole mieć mniej sportowy wygląd i zderzak w całości oraz bym mógł wygodniej parkować

kolego jest wyjscie!

parkuj tyłem pod krawężnik :cool2:

ja tak robie i jest ok :lol:

Opublikowano
Ja u siebie w compactcie też po zakupie miałem strasznie niskie zawieszenie- ciągle o coś ocierałem, zderzak wieszał się na krawężnikach itp. Pojechałem na badanie techniczne zawieszenia i wyszło, że mam przednie amory razem z gumami do wymiany. Zrobiłem to wszystko i przód poszedł ze 2-3 cm w górę, na tyle, że da się auta teraz uzywać. Dodam jeszcze, że mam obniżające sprężyny H&R -40mm
http://img837.imageshack.us/img837/3526/5vk4.jpg