Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam po długiej nieobecności :D

pytanie jak w tytule - potrzebuję sprężyny na przód do mojej E36 320i takie które opuszczą mi ją o 3-4cm max nie więcej i nie wiem jakie szukać bo nie znam się na tym tył zostaje jak jest tylko przód w dół musi zejść bo po przeróbce na manual z automatu podniósł się przód i wygląda w styl ''kalifornijscy luzacy'' (przód w górze tył siedzi hehee) :roll2: na pierwszej fotce z prawej widać jak stoi wysoko przód ;)

_______

Witamy ponownie i opierdziel na starcie :D Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Każda firma ( H&R, weitec, eibach ... itp) ma w ofercie spręzyny do różnych wysokości obniżeń.

Z moich doświadczeń, jeśli chcesz zachować jako taki komfort, to poszukaj coś z Eibacha Pro-Kit albo Czerwony H&R (niby piszą na necie, że są bardzo twarde, to mnie miło zaskoczyły jeśli chodzi o wygodę.)

W każdej ofercie jest podany opis (powinien być), więc resztę możesz doczytać, przy danej sprężynie.

Opublikowano

mam czerwone H&R ale nie narzekam na komfort.Auto całkowicie nadaje się do codziennej jazdy a do tego jest duża bardziej stabilne no i pięknie wygląda obniżone.

Moja rada to H&R

Opublikowano

a jak wolisz cos tańszego to np. TaT lub Mts.

niby tanie chińskie gówno a sporo osób na tym lata i sobie chwali :cool2:

chyba że sukasz sprężyn do typowej jazdy wyczynowej to polecam coś lepszego a do zwykłej eksploatacjy napewno wystarcza i w dodatku pare groszy w kieszeni zostanie na piwko :D

Opublikowano
Ja miałem Ventura 40/35 mm i dość fajnie było a teraz Spax jak w opisie ...to jest różnica :mrgreen:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
ja tylko chcę przód opuścić i z 4 cm nic więcej bo moja świnia na laczu 245 dobrze się trzyma a nie chcę z niej robić deski :D w tej chwili po przeróbce na manual (którą opisywałem na forum ) przód jest śmiesznie wysoko :D i tylko to mi przeszkadza nie chcę jej kłaść na glebie bo to nie ma sensu ... interesują mnie sprężyny przednie do 200zł mogą być używane i to tyle :wink:
Opublikowano
to może poszukaj kolego na innych forach bmw może ktos sprzedaje/ a jak nie to kup springi Tat lub Mts za grosze -40 [nie bedziesz musiał zmieniac amorkow na sportowe] i bunia pewnie usiadzie jakies 3czm i bedzie git :cool2:
Opublikowano
a jak wolisz cos tańszego to np. TaT lub Mts.

niby tanie chińskie [bAD] a sporo osób na tym lata i sobie chwali :cool2:

To nie chińszczyzna kolego, produkowane są w Berlinie, więc z tego co wiem to Niemcy... chyba :D

no tak ale wszyscy mowia ze to chinski szmelc :D