Skocz do zawartości

320d - Przestawienie liczby km oil service.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Wymieniłem olej skasowałem oil service lecz chce przestawić to z 20 do 15 tys. Proszę żeby ktoś mi to wytłumaczył i prosze nie pisać żebym używał opcji szukaj po to jest forum żeby się zapytać. Edytowane przez wilcur
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NCS i zmieniamy KM_SERVICE_INTERVALL.

Z tego co wiem, to można zmienić tylko na:

6.000_km

11.000_km

25.000_km

Podobno, bo sam tego nie robiłem.

Opublikowano
NCS i zmieniamy KM_SERVICE_INTERVALL.

Z tego co wiem, to można zmienić tylko na:

6.000_km

11.000_km

25.000_km

Podobno, bo sam tego nie robiłem.

Ja mam ustawione na 23200 :D

never again N46
Opublikowano
wilcur a Ty przypadkiem nie chcesz dowiedzieć się jak można zmienić owe ustawienie za pomocą swych dwóch rąk oraz przycisków na zagarach? Jeśli tak, to spieszę z odpowiedzią: NIE DA SIĘ! A jeśli nie skorzystałeś z w/w wyjaśnienia to niestety samemu będziesz miał problem.
Opublikowano
Jak się nie da jak się da. Wczoraj bylem na wymianie oleju i filtrow i koles wsiadl do fury cos przy kierownicy pogrzebal przez kila sekund i mi "wyzerowal" na jakies 23kkm. Zero kompa, chyba ze mial w kieszeni ...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ale tu nie chodzi reset oilservice, tylko o zmianę jego pierwotnego wskazania...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opcja do przestawienia podczas programowania, sss progman lub isss, wiąże się to ze strefami klimatycznymi do których dostosowujemy auto
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak się nie da jak się da. Wczoraj bylem na wymianie oleju i filtrow i koles wsiadl do fury cos przy kierownicy pogrzebal przez kila sekund i mi "wyzerowal" na jakies 23kkm. Zero kompa, chyba ze mial w kieszeni ...

a ty sprawdź dobrze co ci wykasował; oilservice, inspection, płyn hamulcowy? jak pokasujesz wszystko na raz to i nieraz więcej km idzie wyświetlic do nast.