Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przymierzam się do bmw e90 tej od 2005 w sedanie jakiego diesla mi proponujecie żeby jakoś to jechało i spalanie było przyzwoite??na co zwrócić uwagę przy zakupie??bo wcześniej jeździłem VW także na betkach tak średnio się znam..aha i przy jakim przebiegu można spodziewać się tych napraw typu dwumas sprzęgło..turbinka..

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poczytaj uważnie posty na tym forum a dowiesz się wszystkiego. Nasze forum to nie wikipedia gdzie można wpisać dowolne hasło i wyskakuje gotowa odpowiedź.
Opublikowano

wiem ale widzicie jestem w pracy i już kur..sam nie wiem co robic przymierzałem sie do 530d..ale mój budżet to max55tyś pln..i z tego co widze to rocznik 2003 mogłbym kópić..ale cos mi się wydaję ze to juz bedzie zarżnięta betka:((a co sądzicie o takiej???za 50tyś mi ja odda.

http://otomoto.pl/bmw-320-full-skora-xenon-oplacona-C15111742.html

te silniczki są ok jak w tym autku

??

jeszcze nie sprawdzałem ale mówi że przebieg na 100% taki.

pomózcie co wy na to??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakoś nie słyszałem by Hiszpania była zagłębiem dla tanich używanych samochodów. Jeśli chcesz sprawdzić ile kosztują auta używane w DE to polecam stronę: http://ecom.bmw.de/ecom32gahp/DE-GAHP/UVMBMW/de/pages/uvse/index.jsp?process=uvse. Są tam auta z oficjalnej sieci BMW z gwarancją stanu technicznego i przebiegu. Są trochę droższe niż w niemiecko-tureckich komisach, które ściągają auta z całej europy (sporo z np. Włoch) i tak na prawdę ustalają przebiegi w zależności od wyglądu auta.
Opublikowano

No to faktycznie... jak jesteś w robocie i zaraz musisz kupić auto za 50tys. to ktoś koniecznie musi Ci dobrze doradzić żebyś badziewia nie kupił...

:search:

Nie da się w kilku zdaniach streścić informacji jakimi wymienili się użytkownicy forum. Zakup samochodu - przynajmniej dla nas (myślę, że mogę napisać w imieniu forumowiczów) to nie robota na jedno popołudnie... Więc polecam jednak poczytać...

Ja miałem blisko 80tys. do wydania i nie znalazłem 530d w dobrym stanie (choć fakt, szukałem LCI) i ostatecznie wziąłem trójkę (i jestem mega zadowolony).

Przy okazji - 7-letnie auto i 90tys. przebiegu? ROTFL! Ja kupiłem półtoraroczne z przebiegiem 60tys... (i to ze Szwajcarii czyli państwa kilka razy mniejszego niż Hiszpania). Twój właściciel pewnie po dwóch latach jazdy usiadł w fotelu i czekał kolejne 5 lat żeby sprzedać swoje auto z małym przebiegiem...

A... teraz zauważyłem, że to 2005 rok bo 2003 miała być piątka... To zmienia postać rzeczy - po pięciu latach diesel w tak małym państwie jak Hiszpania nie może mieć więcej przebiegu...

Polacy gdy idą kupować samochody to mózgi w domu zostawiają...

Opublikowano

kolego no koleś mowi że reczy za przebieg ale wiem że sam go muszę sprawdzić w aso i juz dzwoniłem i się sprawdza..tylko nie jestem pewien czy hiszpana sprawdza..

także chyba 530 odpuszczam bo za tą kasę bedzie trup..

Opublikowano
U mnie kierownica po 81KKM jest zdecydowanie mniej wytarta...... a no i brakuje spryskiwaczy ksenonów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto walone. Zobacz na odcień błotników inny niż drzwi no xenon bez spryskiwaczy. Teksty w stylu auto po lifcie tylko jakim.... jak lift był w 2007 a auto z 2005
Krzysztof