Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie mam problem z nadmuchem w e61 a mianowicie pokretło mam ustawione na maxa a dmucha jak by pokretło było w połowie

ktos wie co to za przyczyna??

Opublikowano

filtry wszystkie mam wymienione i jest to samo:(

prawdopodobnie jest to wina tzw. jeża

czy ktos spotkal sie z uszkodzeniem jeza ?

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie mam problem z nadmuchem w e61 a mianowicie pokretło mam ustawione na maxa a dmucha jak by pokretło było w połowie

ktos wie co to za przyczyna??

co to może być jak dam temperature na 26 max leci takie chłodne powietrze a temperatura silnika jest na połowie :(

Na początek proponuję sprawdzić te ustawienia:

http://img258.imageshack.us/img258/3766/air.jpg

pozdrawiam

Opublikowano
wszystko jest ustawone na wyswietlaczu na maxa i temperatura nadmuchu jest niska
Opublikowano
wszystko jest ustawone na wyswietlaczu na maxa i temperatura nadmuchu jest niska

Ale chodzi o to czy pozycja zaznaczona strzałką jest w kolorze czerwonym i czy jest ustawiona na tzw cztery kreski wtedy jest masymalne grzanie

Opublikowano
To ustawienie może być w pozycji neutralnej. Wtedy gdy jeździmy na ustawieniach auto to wystarczy zmienić temperaturę na pokrętłach a grzanie z nawiewu samo się dostosuje.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
juz doszlem trzeba ustawic w klimatyzacji nadmuch intensywny wszystko dziala jak powinno dzieki wszystkim za podpowiedzi
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panowie podepne sie pod temat...

Samochod stal okolo 2 miesiace,nie dziala mi teraz nadmuch.Pokretlo od nadmuchu moge dac na max a i tak wieje bardzo slabiutko.Dopiero jak dam ogrzewanie (nadmuch) przedniej szyby to wieje na max-a i wtedy moge regulowac...

Poza tym dosyc czesto teraz pojawia mi sie komunikat o rozladowanym akumulatorze,czy ma to jakis zwiazek ze soba?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli akumulator ma słabe napięcie to odcina moc z nadmuchu i dlatego słabo dmucha, a jesli aku bedzie naładowany to winowającą będzie Jeż.
Opublikowano

Dzieki.

Wydaje mi sie ze akumulator jest juz do wymiany...Kreci bardzo dobrze,ale ciagle ten komunikat o wyladowanym...

W sumie po prawie 2 miesiacach postoju odpalil bez niczego. :think:

Opublikowano

Witam wszystkich jestem wlasnie po wymianie akumulatora i wszystko jest ok

Nadmuch pracuje na pelnych obrotach

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie podłącze się pod temat mam bmw e60 anglik mam problem z nawiewem lewa strona slabo wieie a pozatym tym reszta działa bez problemu nie mogę nic na ten temat znaleźć .