Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powinny pasować.Odsadzenie jest to samo co w e36, co prawda producent nie przewiduje innego rozmiaru jak 15,ale robi wyjątek dla wersji 323ti compact tam może iść felga 16 , opona 225/50.Tyle tylko że w tej wersji odsadzenie (ET) wynosi 45/46, więc koło siedzi głębiej, żeby schować tę oponę.Ale myślę że będzie pasować, najwyżej podegniesz rant od nadkola.
Opublikowano (edytowane)
czy felgi od e46 17" (obsadzenie et47) z oponami 225/45 będą pasowały do e36????

powinny wejść :) ale kurcze... powiem ci ze może na seryjnym zawieszeniu będzie

ciasno :P

Edytowane przez m@riusz
Opublikowano

zawieszenie też jest obniżone, więc z tego co tu piszecie to powinno pasować ....

dziękuję za pomoc panowie !!!!!!!

rok temu miałem e46 ale niestey musiałem go sprzedać i zostały mi felgi ..... teraz kupiłem e36 coupe ...... i chyba cześciej będę odwiedzał to forum :D :D :D

do zobaczenia .......

http://allegro.pl/bmw-316-coupe-i1263366143.html a to link do auta które kupiłem .....

Opublikowano
Kolega w e36 coupe miał alumy 17 opona 235/45 i pasowały tylko tyle że miał obniżone zawieszenie...

323 compact taki zestaw obciera

problem, dokładniej mówiąc, jest z tyłem - póki nikt nie jeździ na tylnym siedzeniu wsio OK!

zawieszenie gwint

felga 8j et35

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zawieszenie też jest obniżone, więc z tego co tu piszecie to powinno pasować ....

dziękuję za pomoc panowie !!!!!!!

rok temu miałem e46 ale niestey musiałem go sprzedać i zostały mi felgi ..... teraz kupiłem e36 coupe ...... i chyba cześciej będę odwiedzał

nie lepiej Ci te felgi sprzedac i kupic jakies ładne 15 czy 16 z dobrymi oponami?

Na tych 17 jak zapakujesz 4 czy 5 osob do srodka i bagaz to może byc nieciekawie.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

wiesz co , wogóle myślę o podniesieniu go .... tylko nie wiem czay wystarczy tylko sprężyny zmienić . bo i tak jest niski a w zimę to będzie nie ciekawie..........

ale chyba wogóle sprzedam te felgi które mam i tak jak mówisz może jakieś 16" trzeba by kupić......

Opublikowano
koledzy czemu piszecie ze 17 to nieciekawe wyjscie? U mnie na słupku jest normalne info o kołach 15, 16 i 17" o tym jak je pompowac, ile osob moze podróżować itp
Opublikowano
masz silnik 1.6 i chcesz założyć 225 oponę. Wtedy auto w ogóle nie będzie się rozpędzać, masakra na koleinach i spalanie w górę. w isie miałem takie koła i po 2 tyg sprzedałem i jeżdżę na oryginalnych słoneczkach 15" 195/65. Taka moja rada. pozdr.
nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
Opublikowano
dzięki za odpowiedź ...... tak jak mówisz chyba będzie lepiej je sprzedać i założyć trochę węższe i mniejsze ,,...... i komfort jazdy będzie lepszy i soalanie mniejsze .....