Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na ogolny stan auta - powinno byc bezwypadkowe ( lub ew delikatnie przerysowany i naprawiony.......) , sprawdz zbierznosc zawieszenia , konty pochylenia / wyprzedzenia kol , silnik / skrzynia / dyfer powinny byc sucha ( zwroc uwage czy nie byly myte zeby zamaskowac wycieki. ..)wyposazenie nie jest najwazniejsze !!!!! pamietaj - lepiej kupic 735 w swietnym stanie niz 750 i sie z nia potem mordowac bo sie bedzie sypac - lub odwrotnie :mrgreen: zastanow sie czy akceptowalne dla ciebie bedzie spalanie na poziomie powyzej 20 ltro w miescie...

jak chcesz to moge pomoc czegos poszukac :cool2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Chcę kupić E38 z takim "pikusiowym" silnikiem. Interesuje mnie wartość spalania na wolnych obrotach i czy warto założyć do tego Blosa/y, czego mogę się po tego typu instalacji gazowej spodziewać ? Ponieważ jestem "świeżutki" w bumkach, jeszcze jedno pytanko, jaki typ silnika jest na obrazku ?http://img.otomoto.pl/photos/300x225/C2/C214/C21443/C214437_5.jpg

Opublikowano
:shock: kupujesz taki samochod i chcesz do niego wsadzic gaz ?? jak cie stac na paliwo to sobie lepiej odpusc 750 , nawet jak ja zagazujesz to bedzie palic min 25 ltrow gazu w miescie....... kup cos z mniejszym silnikiem i wrzuc gaz ........
Opublikowano
Koniecznie gazu nie chcę ładować, dlatego pytam ekspertów. Nic po za V12 mnie nie interesuje, zakochany jestem w tej ilości garków, a ponadto już 19 lat bujam się zabawkami i przyszedł czas na konkret. Ile można dać za roczniki 94/95/96 ?
Opublikowano
Testowałem moc jednej 750 w zeszłym tygodniu i w cztery osoby ( ok.300 kg ) uzyskała 7,8 sek do paczki, to chyba niezły wynik. W środę testuje kolejną.
Opublikowano

xsilver, chyba jestes przemęczony :wink: M70 był montowany w E32 do 03/94 , w 850i dłuzej nieco do 10/94 :D

i na tym sie kariera M70 zakończyła..

Poza tym w E38 był tylko i wyłącznie M73

skąd masz takie informacje ?? :D

do 03/96 był montowany w E38 M60 - 730 i 740 ale na tym sie analogie silnikowe z E32 kończą.

Opublikowano

Panowie mam pytanie.

Czy M73 jest już na wtrysku full sekwencyjnym?

M70 działa 4 x 3 cylindry (przez to taka ekonomia...)

na raz wtryskiwane jest paliwo do cylindrów:

1,3,5 ....2,4,6

7,9,11 ....8,10,12

Czyli taki czterocylindrowiec jeżeli chodzi o zasilanie silnika w paliwko.

Silniki M60 są już pełną sekwencją to już gdzieś wyczytałem.

Jestem ciekawy czy w M73 to zmieniono.

Zaznaczę, że wielu gazowników o tym nie wie i nie potrafi

poprawnie zamontowac gazu w silniku M70 (mówimy o wtrysku).

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg