Skocz do zawartości

323i odgłos wibracji z tyłu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym, że z tyłu auta w przedziale prędkości od ok. 90 do 110, szczególnie przy bardziej gwałtownym przyśpieszaniu i pasażeram z tyłu słychać nieprzyjemne wibracje. Do dziś dnia stawiałem na opony, kupiłem nowe zimówki i niestety jest to samo. Auto ma oryginalny przebieg 200 tysi. nie chcę mi się wierzyć, że to dyfer- olej sprawdzony, nic nie cieknie.

co ewentualnie może powodować jeszcze te wibracje?

WANTED
Opublikowano

Napisałem, że dziś założyłem nowe opony więc ta opcja odpada, felgi stalowe na zime też są nowe. Objaw jest taki sam na letnich i zimowych i felgach i oponach.

:mad2:

WANTED
Opublikowano

A wydech masz sportowy czy seryjny? Kumpel w Polówce po zamontowaniu sportowego tłumika doświadczał takich wibracji.

Ja w swojej E46 wymieniałem olej w dyfrze, podczas przyspieszania strasznie mi huczało. Po wymianie cisza.

Opublikowano

wydech fabryczny, wymienie olej zobaczymy czy bedzie jakas róznica, chociaz z tego co wiem olej w dyfrze jest no limit

pzdr.

WANTED
Opublikowano

Pojechałem dziś do mechanika (średni znawca),ale chciałem tylko podnieść auto do góry i posłuchać co się dzieje. Z wału nic nie słychać jest cicho i sztywno. Natomiast jedynie co zwróciło moją uwagę, to dziwne piszczenie narastające wraz z prędkością dochodzące z prawej strony dyfra od prawej półosi .

Siedząc w aucie i dodając gazu ewidentnie czuć wibracje.

Co do łożyska to też specjalnie nic nie słychać, a jadąc ewidentnie coś "miałcze" z lewej strony w każdym zakresie prędkości.

Pozostaje mi poszukać kogoś kto ma pojecie.

WANTED