Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy.

Od pewnego czasu dręczą mnie trzeszczące plastiki w moim e91 2005, wszystko stało się po całkowitym czyszczeniu autka w zakładzie, tapicerki skóra, etc. próbowałem nasmarować łączenia silikonem w sprayu ale nic to nie daje.

Ma ktoś jakieś sprawdzone metody, tak trzeszczy że ręce opadają :(

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano
przesmarować mocno uszczelki silikonem a zwłaszcza te plastiki do których dochodzi uszczelka z drzwi po ich zamknięciu.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
U mnie starsznie trzeszczalo z tylu, myslalem ze plastki w bagazniku bo sa marnej jakosc, jednak przypadkowo po przesmarowaniu zawiasow od klapy i szyby smarem teflonowym w sprayu przestalo jak reka odjal.
Opublikowano

Dzięki koledzy za porady, zaraz biorę się za szukanie, do tego dochodzi jeszcze trzeszczący szyberdach, będę szukał.

Słyszałem że ktoś robił z dużymi dachami żeby nie trzeszczały macie jakieś porady lub namiary ?

Pozdrowionka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może ktoś wrzucić fotkę miejsc które trzeba przesmarować w przednich drzwiach ? i czego najlepiej użyć do tego.
Opublikowano

Odnośnie uszczelek:

Ja odchylilem uszczelke od rantu drzwi, do strzykawki wazwlina techniczna i gruby "pasek" pociagnolem na calej gornej czesci drzwi.

Jezdze juz tak drugi miesiac i narazie ok :cool2:

Opublikowano

Było było, wszystko było łącznie ze zdjęciem gdzie posmarować:). Ja u siebie zaobserwowałem, że nie skrzypi jak umyję auto, lub pada deszcz :D heheh

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też stukało i trzeszczało. Myślałem że to plastiki w okolicy podszybia lub obudowa przedniego słupka. Trzeszczeniem i stukaniem okazały się uszczelki w przednich drzwiach. Kupiłem silikon w sprayu. porządnie spryskałem wszystkie uszczelki, później ich nie wycierałem z nadmiaru preparatu i podziałało. Cisza aż miło :D
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
też wydaje mi sie ze to uszczelki w drzwiach ,w 46 mialem takie cos po woskowaniu samochodu, zaczal bym od sprawdzenia tego ,pozdrawiam:)
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widzę, że temat już mało aktywny ale mam pytanie.

Od około tygodnia (temperatury ujemne) co mi stuka z prawej strony w okolicy przedniego słupka. Stuki dochodzą z dołu słupka. Dźwięk jest taki jakby jakiś plastik stukał w przednią szybę. Stuki pojawiają się przy jeździe po nierównościach i przy gwałtownych skrętach. Uszczelki w drzwiach odpadają bo jechałem powoli z uchylonymi drzwiami (kolega je trzymał) tak, że uszczelki się nie stykały i też stukało.

Czy ktoś ma pomysł co to może być ?

Opublikowano
chyba znam ten prolem..u mnie przy mrozach np -20 jak byłem w pracy i auto stalo ok 8h na dworzu to mialem to samo i jestem pewien ze to gdzies uszczelka przedniej szyby tak trzeszczy....kolega w e46 m,a to smao i tez jest przekonany ze to uszczelka przedniej szyby - be obaw jak sie zrobi cieplej jest wszystko ok!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie jak jest ciepło, albo pada deszcz to problem nie występuje.

Czy chodzi o uszczelkę na dole szyby tam gdzie są wycieraczki ?

Opublikowano
Ja mialem to samo w E46 po woskowaniu auta, wosk dostal sie w uszczelki chodzilo o uszczelki z ktorymi stykaja sie szyby boczne, te u góry. Jak otworzylem okna problem nie wystepowal. pozdrawiam