Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak masz E70 rocznik 2010 to chyba masz już Professional 3G z twardym dyskiem, te mapy nie będą pasowały.

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mozliwosci przy navi z dyskiem twardym masz 3:

1. isc do ASO i kupic mape z kluczem aktywacyjnym

2. kupic mape w Niemczech z kluczem aktywacynym (taniej niz w ASO) i samemu wgrac mapke (ok. 1h czasu)

3. znalezc mape w sieci (a są) i kupic klucz aktywacyjny za 100USD na stronie http://www.fscmap.com/

ja osobiscie skorzystalem z opcji nr2 kupujac mape w http://www.baum-bmwshop24.de

btw. troche offtopic wyszedl :oops:

Opublikowano
22% pokrycia to porażka, dla osoby jeżdzącej dużo po Polsce, ta mapa jest bezużyteczna. Mam nadzieję że w 2012 się to zmieni.
Opublikowano

Cześć!

Ściągnałem te mapy które są w temacie (nie stąd tylko z torrenta). Wiem, że jest to podzielone na 3 płyty (3 foldery). W każdym folderu mam po jednym pliku w formacie .iso - czyli obraz płyty. Teraz wystarczy, że nagram ten obraz płyty na płytę DVD i powinno działać? Czy mam jeszcze jakoś to modyfikować? Dodam tylko, że samochód to BMW E65 z 2006 roku. Pozdrawiam i dziękuję

Petrolhead
Opublikowano

Witam,

Nagrać obrazy płyt na DVD i powinno śmigać.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Cześć!

Ściągnałem te mapy które są w temacie (nie stąd tylko z torrenta). Wiem, że jest to podzielone na 3 płyty (3 foldery). W każdym folderu mam po jednym pliku w formacie .iso - czyli obraz płyty. Teraz wystarczy, że nagram ten obraz płyty na płytę DVD i powinno działać? Czy mam jeszcze jakoś to modyfikować? Dodam tylko, że samochód to BMW E65 z 2006 roku. Pozdrawiam i dziękuję

Nagraj programem ImgBurn - jest darmowy, na dobrych płytach, Verbatim lub TDK - osobiście zawsze używałem DVD-R i nigdy się nie zawiodłem. Nagraj z prędkością do 8x na nagrywarce stacjonarnej, tak najlepiej. Jeżeli masz tylko w laptopie, to prędkość 2x lub 4x. Jeżeli w obrazach, które ściągnąłeś nie ma błędów to będzie śmigać. Jeżeli masz w aucie soft sprzed 2009 roku, to będzie wymagana aktualizacja. Wkładasz płytę numer 1 i jeżeli pokaże się komunikat o aktualizacji softu, to wychodzisz z auta, zamykasz drzwi, zamki z pilota i czekasz 5 minut.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

czy do bmw 3 coupe z 2007 e92, które posiada iDrive i ma osobny czytnik na płyty cd oraz czytnik dvd do navi, mapa BMW Navigation DVD PROFESSIONAL 2011 będzie pasować (oryginalnie jest tam płyta dvd Proffesional 2007) ??

oraz czy wystarczy płyta 3 z Polską, czy należy też mieć płytę 1 do ewentualnego przeprowadzenia upgradu

czy można spolszczyć tę navi i ewentualnie którym softem

z góry dzięki za info

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Będzie pasować, wystarczy płyta DVD3 (aktualizację przeprowadza każda płyta). Po włożeniu i włączeniu navi oraz ujrzeniu komunikatu o odczekaniu 5 minut, wyłączasz wszystko, zabierasz kluczyk i ponownie uruchamiasz po 5 minutach i do celu.

Spolszczyć Professionala oczywiście można wyświetlane komunikaty oraz lektor ale żadnym softem z forum. Trzeba podłączyć kompa ale to koszty u różnych osób, które to robią od 700 do 1000zł.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Witam,

Teraz używam RM z 2008 roku.

Widzę ze RM z 2011 ma pokrycie tylko 22%.

Czy jeżeli zacznę używać mapę z 2011 (rozumiem ze upgrade softu będzie niezbędny) i nie spodoba mi się, będę mógł wrócić do mapy z 2008 roku?

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Kamil

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Koledzy, czy ta mapa jest faktycznie tak słaba czy coś u mnie z nią nie tak? Nie widzi mi krajowej 11 :shock: Nie widzi też dróg w mojej miejscowości, czy to możliwe? Dodam, że nagrałem tylko dvd nr 3 bo chodziło mi o mapę Polski jak na razie. Może muszę nagrać wszystkie dvd żeby zaczęło poprawnie działać? Proszę o pomoc
Opublikowano
Koledzy, czy ta mapa jest faktycznie tak słaba czy coś u mnie z nią nie tak? Nie widzi mi krajowej 11 :shock: Nie widzi też dróg w mojej miejscowości, czy to możliwe? Dodam, że nagrałem tylko dvd nr 3 bo chodziło mi o mapę Polski jak na razie. Może muszę nagrać wszystkie dvd żeby zaczęło poprawnie działać? Proszę o pomoc

Kolego sprawdz płytę nr 2 bo w zestawieniu są one źle opisane u mnie płyta nr 2 śmiga :)

brokat_
Opublikowano
Kolego sprawdz płytę nr 2 bo w zestawieniu są one źle opisane u mnie płyta nr 2 śmiga :)

Dzięki kolego, właśnie w tym tkwił cały problem :) Nagrałem wszystkie 3 płyty i sprawdzałem po kolei i faktycznie, płyta nr 2 jest z mapą Polski. Także wszystko śmiga, dzięki :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc, ściągnąłem mapę 2011 z fotoradarami i nie wiem gdzie w menu się uaktywnia by je wyświetlał. przeleciałem całe menu i nigdzie nic takiego nie znalazłem. Moja nawigacja to professional z dużym ekranem, może pokazuje te fotoradary dopiero jak się zrobi prowadź do celu. Proszę o informację i proszę o wyrozumiałość

Opublikowano
To w takim razie jeszcze raz proszę o dokładne wytłumaczenie co jak, bo po przeczytaniu wszystkich postów nadal nie wiem co mam dalej zrobić. I czy te fotoradary pokazują się tylko podczas prowadzeniu do celu czy zawsze jak navi chodzi bez prowadzenia do celu.
Opublikowano
Fotoradary, o ile są w bazie, są traktowane jak inne POI. Wybierasz w menu nawiguj do fotoradarów, ale nie wybierasz konkretnego. Po powrocie do mapy będą już wyświetlane. Nawigowanie do dowolnego punktu na mapie nie kasuje tego.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od paru dni posiadam BMW 520 E39 z roku 1999 i normalną rzeczą jest że chciałbym uruchomić u siebie nawigację naturalnie nie mam zielonego pojęcia jakie mapy do niej zaladować żeby mi chodzila,Z tego co wnioskuje te mapy nie będą do niej pasować.Może ktoś z forum nakieruje mnie na jakiś ślad lub poda linka do map ktore będą pasowaly do mojej nawigacji.
Opublikowano

Hej,

http://www.republika.pl/e38/allegro/czytniki_mk_01am.jpg

Najprawdopodobniej masz czytnik MK3 jak masz monitor 16:9 (trzeci od góry, pierwszy to MK1, drugi Mk2 a czwarty MK4 DVD). Jak masz monitor 4:3 to możesz mieć MK2 lub MK3.

Do tych czytników potrzebujesz te mapy: viewtopic.php?f=91&t=169098

Jeśli masz MK4 z napisem DVD bo mógł ktoś zmienić to tu: viewtopic.php?f=91&t=168591

Pasują również te z pierwszego linka.

Pozdrawiam,

Klik: http://pl.20dollars2surf.com/?ref=447545

Opublikowano

dokladnie to jest to

http://images50.fotosik.pl/1281/e2ccd2d7c1985257med.jpg

http://images38.fotosik.pl/1261/aa2f1235c0c933cdmed.jpg

to chyba będzie trzeci od góry jak mozesz to upewnij mnie w tym przekonaniu :wink: