Skocz do zawartości

320i - Robienie bączków bez szpery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Trudno, zapytam Was. Niby dziecinne pytanie, ale nie mam wyjścia. Moja 320i w sedanie nie ma szpery, a co się z tym wiąże, ciężko jej zrobić bączka, daje jej po obrotach trochę oczywiście nie do odcięcia, puszczam sprzęgło, pójdzie bokiem tak jakby pół okrążenia i chce jechać prosto ale koło dalej miesza. Jest jakiś sposób żeby zrobić bączka bez szpery, czyli tak jakby z blokadą?

To pytanie dla bardziej kumatych i tych co próbowali!

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Nie to forum :twisted:

Nie ten silnik :mrgreen:

hahahaha :diabel_smiech:

M-Tech ma rację i wynika to z regulaminu forum :police:

Póki co jest zielone światło na dalszą dyskusję, ale jak zejdzie na palenie gumy, to posypią się ostrzeżenia :roll2:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
No 320i to nie jest 325i ale przecież 150km dobrze wiecie ze tez nie jest to np. 90km. Prócz zaspawania dyfru są jakieś sposoby? Poważnie pytam, a moderatorowi dziekuje ze nie zamknal tematu! :)

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Dobra wcisne go nawet do 5,5 tysiaca czy nawet przed odcinke kawałek, ale dalej robi to samo, a slyszalem że się da tylko sposobem, tyle ze jakim? Robie tak jak by "pół bączki" :shock:

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

No oprocz spawania dyfra to znam dwa jeden drogi czyli swap :D

Drugi tani czyli rozlac olej pod kolami i nawet 316 zamiata jak szalony :cool2:

Testowalem na MB Vario 4,2 dyszel w wersji autolaweta z BMW 325i na pace :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Oj M-Technic dogryzasz głupio, nie znasz sposobu to OK. Może znajdzie sie ktoś kto zna, chodzi mi o to że może jest jakas metoda wysprzęglania tak aby wkońcu zerwał przyczepność na maxa i robił już te bączki...

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Oczywiscie ze znam metoda zwie sie strzal ze sprzegla :wink:

A tak ps jakie masz oponki z tylu?

Opublikowano
Do jutra 245/45/17 a od jutra 185/.../15 bo zakładam zimówki. Cieniutkie. Czyli lepiej jeśli chodzi o te moje "bąki" :)

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Do jutra 245/45/17 a od jutra 185/.../15 bo zakładam zimówki. Cieniutkie. Czyli lepiej jeśli chodzi o te moje "bąki" :)

245??? i ty chcesz baczki robic zapomnij :mad2:

Opublikowano
Hehehe no wiem wiem ale próbowałem pare razy na 185! Mówmy że jest tak na 185. O to mi chodzi. Na 245 to była totalna masakra.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
gaz na 6 tysi i noga ze sprzegla w lewo a nie do gory pedal sprzegla ma wystrzelic z pod nogi

Opublikowano
No widzisz to już coś innego czego nie próbowałem, można też krańcem buta wcisnąć sprzeglo i puscic... Wiem o co chodzi. Przeczytałem gdzieś na forum że nie którzy trzymają delikatnie bardzo delikatnie pedał hamulca wciśnięty, tak aby blokował tylko przód ??

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Czemu nie założysz szpery??? Zabawa jak należy i nie katujesz aż tak autka :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Szpera to wydatek rzędu od 700-1200zł. Z tego co patrze na Alledrogo.pl

Chyba zaspawam most, tylko ze pewnie zaraz coś sie zuzyje, pol oski albo cos :/ Tego sie boje i rowniez boje sie nadchodzącej zimy i w tym mostu 100%. Opony i reszta... Chce sposob na bączki bez szpery

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Chce sposob na bączki bez szpery

http://www.pamapol.com.pl/pub/.thumbs/grochowka.jpg_c42bdfc92cf99d05de4ee792b9fc23ec.jpg

Niezawodny :diabel_faja:

Opublikowano
Chce sposob na bączki bez szpery
chcesz dokonać cudów :cool2: powodzenia

---

do moderatora

proponuje zamknąc ten temat

to cos w stylu chce przejechac 1000km ale nie mam na paliwo itp mimo ze wszyscy mowią zatankuj !

dzieci kupują e36 za grosze, później je dożynają

Opublikowano

proponuje zamknąc ten temat

to cos w stylu chce przejechac 1000km ale nie mam na paliwo itp mimo ze wszyscy mowią zatankuj !

Szanowny kolego Pablo75

miarą ludzi dojrzałych jest zrozumienie dla innych poglądów, zainteresowań tym bardziej ludzi

młodszych i jak uważasz o cieńszym portfelu

niech każdy pisze co myśli - jak nie chcesz to nie czytaj nie interesujących Cię tematów

....żyj i pozwól żyć innym ...

Pozdrawiam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano

oj a ja słyszałem ze pomaga olej :) wylany na plac lub oponki :) łatwiej zerwac lepszy poslizg :D

albo mozna poczekac na pierwszy snieg:D

Opublikowano

Po pierwsze na paliwo mam, po drugie na szpere też mnie stać, tylko nie widzę tak WIELKIEJ POTRZEBY jej nabycia bo bączków ogólnie nie będę robił tylko chciałem spróbować. A po trzecie dzieckiem może jesteś Ty i za grosze kupiłeś swoją e36 jeśli takową masz, myślisz że jak Bmka nie ma szpery to jest to najtańsza wersja która wyszła z fabryki? Chciałeś być fajny i "dorosły" ale niestety nie wyszło Ci.

Jeszcze chciałem coś zapytać? Ludzie o jak to kolega wyżej napisał dokładnie "cieńszym portwelu" są gorsi? Nie sądze...

temat do zamknięcia.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
jutro się będzie pytał jak się wymienia sprzęgło albo co mi tak chrobocze w dyfrze.Dziecinne zabawy które potrafią drogo kosztować.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

niemirad - odbij w strone swoich kolegow :duh:

Po pierwsze na paliwo mam, po drugie na szpere też mnie stać, tylko nie widzę tak WIELKIEJ POTRZEBY jej nabycia bo bączków ogólnie nie będę robił tylko chciałem spróbować. A po trzecie dzieckiem może jesteś Ty i za grosze kupiłeś swoją e36 jeśli takową masz, myślisz że jak Bmka nie ma szpery to jest to najtańsza wersja która wyszła z fabryki? Chciałeś być fajny i "dorosły" ale niestety nie wyszło Ci.

a więc na wszystko masz kase ale nic nie możesz zrobić, tak trzymaj :norty:

odnosnie paliwa to napisałem to w przenośni, przeczytaj to jeszcze 5 razy

dostałeś juz odpowiedz że trzeba mieć sprawną szpere i mozna takim 2.0 "co nie co" zdziałać ale nadal szukasz innej metody....

150kucy + otwarty dyfer, jak to mowia z g*wna bata nie ukręcisz, oczekujesz porad.... jesli ktos powaznie mysli o kręceniu bączków lub sensownej jezdzie bokami to kupuje minimum 2,5 ze szperą

ty jedynie dożynasz samochód...

Jeszcze chciałem coś zapytać? Ludzie o jak to kolega wyżej napisał dokładnie "cieńszym portwelu" są gorsi? Nie sądze...

temat do zamknięcia.

w którym miejscu rozgraniczałem ludzi na bogatych lepszych/biednych gorszych ?
Opublikowano

Jak by nie było mnie stać to bym nie próbował bączków bo po pierwsze nie miał bym na paliwo a po drugie na E36. Dobra nie czas na kłótnie. Dzisiaj pstrykam zdjęcia mojej buni, może pójdzie do żyda, m-pakieciki są to może ktoś się znajdzie chętny na nią. Następny motor to tylko i wyłącznie 2.5l, miałem już dwie 2.0l i to samo :/ Myśle że te pół litra i 42km więcej robi robotę :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Maks