Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak juz wiecie poszukuje zamiennina dla 320d 136ps. Czasm mnie nie goni ale zbieram opinie.

Co powiecie o 320d compact z silnikiem 150ps??

Czy tam tez sprzeglo i dwumas jest z silnika 330d??

Czy ma klapki w kolektorze dolotowym??

Czy 195/65 R15 wejdzie na tarcze zima (mam takie opony zimowe obecnie)??

Ogolnie moze jeszcze bym zaryzykowal z BMW dlatego prosze o opinie. Niestety na 330d nie stac mnie w dobrym stanie a i nie mam gdzie jezdzic po 200km/h. 120-140 to dla mnie wystraczajace predkosci.

Wyglada tak;

http://img214.imageshack.us/img214/9282/457374a.jpg

Opublikowano
Chyba pozostaje na reolem posprawdzac. Ale opinei o uzytkowaniu zawsze dobre. A jak nie ten woz to inny. Ogolnie sedana/kombi ponizej 200 000 nie kupi. Moze to i nie duzo na BMW ale to czas ze wszytko pada. Wiec wole wtedy juz benzynke + gaz.
Opublikowano
Witam,

Czy tam tez sprzeglo i dwumas jest z silnika 330d??

sprzegło na pewno jest takie samo jakw 330 więc pewnie i dwumas też

Czy ma klapki w kolektorze dolotowym??

tak klapki ma ale chyba do któregoś roku tylko te wadliwe potem wzmocnione

Czy 195/65 R15 wejdzie na tarcze zima (mam takie opony zimowe obecnie)??

w kompakcie 150 km chyba tylko 16 wchodzą

Ogolnie moze jeszcze bym zaryzykowal z BMW dlatego prosze o opinie. Niestety na 330d nie stac mnie w dobrym stanie a i nie mam gdzie jezdzic po 200km/h. 120-140 to dla mnie wystraczajace predkosci.

jak dla mnie jeździ się bardzo fajnie ale to moje pierwsze BMW i nie mam porównania z innymi modelami tej marki

Wyglada tak;

:cool2:

Opublikowano

Na realoem mozna tez kupic 15R 205/55 na zimowe wiec pewnie wejda. Byl by plus dla zakupu :)

Jak sprzeglo i dwumas z 330d to tez dobrze.

Dzieki za opinie.

Opublikowano
Chyba pozostaje na reolem posprawdzac. Ale opinei o uzytkowaniu zawsze dobre. A jak nie ten woz to inny. Ogolnie sedana/kombi ponizej 200 000 nie kupi. Moze to i nie duzo na BMW ale to czas ze wszytko pada. Wiec wole wtedy juz benzynke + gaz.

noo compacta łatwiej, bo compacty z racji nadwozia robią mniej kilometrów...

Opublikowano
klapki zostały poprawione w samochodach z roku 2005. szukaj egzemplarzy ze skrzynią 6-biegową, ma krótszy 2-gi bieg, więc minimalnie lepiej się będzie zbierać :mrgreen:
Opublikowano
Mam '03 320td w pelnym m-paku i auko jest obledne:) Super wykonanie w srodku, bardzo zwawy, oszczedny silnik. Auto daje poczucie jazdy sportowym wozem. Z zewnatrz w mojej skromnej opinii jest przepiekne.