Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem szczesliwym posiadaczem BMW E30 z silnikiem M10,silnik juz swoje przeszedł,poprzedni wlasciciel o niego pewnie nie dbal,wszedzie leci olej!!!Musialbym wszystkie mozliwe uszczelki wymienic!!!Ostatnio pomyslalem o wymianie na inny,prosze doradzic jaki silnik bylby najlepszy,czy M40 bedzie pasował?I czy trzeba cos przerabiac?Pozdrawiam.
Opublikowano

silnik M40 raczej sobie odpuść,gdyż tam są awaryjne głowice szczególnie wycierają sie wałki itd.

Jeżeli tylko leci olej z Twojego a spręzanie i reszta jest ok,to zrób uszczelnienie.To nie są strasznie duże koszta

Opublikowano

Z wkladaniem m40 daj sobie spokoj-przechodzilem przez to.Jest przy tym tyle roboty,ze naprawde gra jest nie warta swieczki.Albo ladowac przynajmniej m42 lub cos wiekszego albo remontowac tego.A jak nie to szukaj takiego samego silnika.Wszystko zalezy od tego ile masz kasy i na jak dlugo chcesz sie zwiazac z tym autem.

Do m40 potrzebujesz inne sprzeglo,skrzynie,komputer,pompe paliwa itp,itd.A do tego masa roboty jest.Korzysci praktycznie zadnych.

Opublikowano
Dzieki serdeczne,od jakiegos czasu szukam silnika na wymiane,ale jest ciezko,moze którys z kolegów wie gdzie mozna dostac komplet uszczelek silnika m10?Z góry dziekuje.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli potrzebujesz taki silnik to mam z mojego autka :D. Do tego cały układ przeniesienia napędu, wiązkę, komp itp.
Opublikowano
Witam,sorki za tak długą przerwe.Jaki silniczek masz do sprzedania?M10 czy M40?Mam też mały przoblem z czujnikiem spalania.Jak odpale auto to odrazu wskazówka idzie na max (30l/100km) a gdy przycisne gaz to wskaznik lekko sie cofa.Czy cos jest nie tak podłączone?A moze to wina kompa?Będe wdzięczny za rady.Pozdrawiam.
Opublikowano
Mam też mały przoblem z czujnikiem spalania.Jak odpale auto to odrazu wskazówka idzie na max (30l/100km) a gdy przycisne gaz to wskaznik lekko sie cofa.Czy cos jest nie tak podłączone?A moze to wina kompa?Będe wdzięczny za rady.Pozdrawiam.

Tak ma byc :) na luzie pokazuje max wartosc spalania.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jaka cena by cie interesowała?

Chcesz sam silnik czy razem ze skrzynią?

masz jeszcze ten silnik??

Tak mam.

Opublikowano
Witam mam pytanie czy może ktoś wie czy dużo jest roboty przy zmianie silnika w e30 1,8 na większy. Chodzi konkretnie o silnik z e32 735 i chciałbym wiedzieć czy wystarczy zmienić sam silnik czy trzeba zrobić coś jeszcze. :idea:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napewno zmiana wału, wiązka, skrzynia z 1,8 chyba nie pasuje, poduszki silnika i wydech. Wzmocnienie hamulców, ale jak kto woli.