Skocz do zawartości

318i M43 szarpie podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e36 z 93r silnik 1.8 m43 i mój problem jest tego typu podczas ostrzejszego ruszenia szarpie całym samochodem w przód w tył mało głowy nie urwie i najgorsze jest to że zaczyna już czasem szarpie przy spokojnym ruszaniu Pomocy

______

Tak powinien wyglądać prawidłowy tytuł! /mod

Opublikowano
z wyższą prędkością jest ok chyba że zdejmę nogę z gazu i nagle docisnę do podłogi to wtedy raz szarpnie i koniec sprzęgło było wymieniane miesiąc temu na nowe wiec wykluczam tą opcję
Opublikowano
jest on przy skrzyni biegów i jest po stronie kierowcy,idzie do niego przewód miedziany ze zbiorniczka od płynu hamulcowego.A jak sprawdzić,zacznij od zdemontowania(2 śruby) i sprawdzenia czy chodzi bez oporow i czy nie cieknie(ostrożnie żeby tłoczek nie wyleciał),na koniec odpowietrz go.Odpowiada on za wysprzęglanie i moim zdaniem ma już swoje najlepsze dnia za sobą
Opublikowano
A jakie klucze beda mi potrzebne do wymiany wysprzeglika ? a pytam o klucze bo nie mam kanału na miejscu muszę jechać do kolegi 30km i muszę załatwić klucze potrzebne do naprawy tego. żebym się nie zdziwił
Opublikowano (edytowane)
Aha wysprzęglik odpowietrza się tak samo jak każde koło tak ? i po wymianie trzeba odpowietrzać cały układ tak ? i jeszcze jedno bo patrząc na allegro są dwa rodzaje wysprzęglików przy pedale i przy skrzyni chodzi tylko o ten przy skrzyni tak ? Edytowane przez jeycoob
Opublikowano
a co to moze byc ze samochod do 2500 obr muli nie ciagnie jak powinien od zera przekładałem przepływkę o tym samym numerze z dzialajacego auta i nic sie nie zmienilo bez roznicy po 2500 obr ciagni normalnie
Opublikowano
Ok wymieniłem wysprzęglik i jest troszkę lepiej samochód mniej szarpie ale problem do końca nie zniknął samochód dalej sobie poszarpuje troszkę macie jakieś inne pomysły ?