Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegladajac neta natrafilem na wiadmosc o nowej 1 i sie troche zdziwilem bo sadzilem ze to jeszcze troche, a u nas na forum cisza :cry: . Kilka fotek.

http://www.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=424685&d=1283149189

http://www.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=424687&d=1283149189

http://www.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=424688&d=1283149189

http://www.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=424690&d=1283149189

http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/Baby%20BMW/IMG_4545.jpg

http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/Baby%20BMW/IMG_4552.jpg

przedni zderzak cos przekombinowany, ale podejrzewam ze to jakis PS/prototyp jeszcze.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ciekawe czy potwierdzi się to, że w standardzie będzie fwd, a rwd będzie zarezerwowany tylko dla najmocniejszych wersji.

Środek super, choć w stylu zupełnie innym niż nowe 5er i 7er (i dobrze! :)).

btw. wiadomo już jakie będzie nowe określenie modelowe? F**?

[edit] już mam, ma być F20

Opublikowano
Ciekawe czy potwierdzi się to, że w standardzie będzie fwd, a rwd będzie zarezerwowany tylko dla najmocniejszych wersji.

Moze tak byc ze fwd bedzie dla np. 116i/d a wyzej rwd. Ja chce tylko 3.0 diesla + 8 stopniowa skrzynie biegow + manetki przy kierwonicy. Z tego co wyczytalem auto bedzie dluzsze i szersze, co oznacza ze zblizymy sie wielkoscia srodka do obecnej 3er, gdyby jeszcze bylo wyzsze o 1 cm badz wieksza regulacja foteli gora/dol od obecnego modelu to kupuje w ciemno.

Opublikowano

Moze tak byc ze fwd bedzie dla np. 116i/d a wyzej rwd. Ja chce tylko 3.0 diesla + 8 stopniowa skrzynie biegow + manetki przy kierwonicy. Z tego co wyczytalem auto bedzie dluzsze i szersze, co oznacza ze zblizymy sie wielkoscia srodka do obecnej 3er, gdyby jeszcze bylo wyzsze o 1 cm badz wieksza regulacja foteli gora/dol od obecnego modelu to kupuje w ciemno.

Na pewno będzie napęd na tył. Pierwsze BMW z napędem na przód ma być Seria 0, to najmniejsze konkurent dla Audi A1.

Nie wiem jakie diesle będą, pewnie na start 2.0d 184km jak w trojce i jakaś wersja osłabiona, ale gdzieś czytałem natomiast o nowych silnikach BMW benzynowych turbodoładowanych (nie tylko 3.0 bi-turbo tylko mniejsze ale też mocne) ... będzie ciekawie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sadze, ze jeszcze wstrzymaja sie troche dluzej niz 12 miesiecy z produkcja nowej jedynki, 1 M Coupe wychodzi dopiero na wiosne przyszlego roku, wiec cos by nie gralo. Poza tym FL byl 3 lata temu, wiec troche to za szybko by szlo.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze podziwiałem ludzi, którzy chcą kupować nowe auta. Dzięki nim na drogach mamy coraz więcej nowych modeli.

Mam dosyć dużą styczność jeżeli chodzi o branżę motoryzacyjną samochody używane , komisy , handlarze . Na palcach u jednej ręki policzył bym tych którzy naprawdę wiedzą co sprzedają i nie czarują . W dzisiejszych czasach bał bym się iść do komisu powiedzieć " biorę " . Dla mnie auto musi być pewne i takimi są nowe samochody . Lecz wiadomo i salony nie są czasami OK w stosunku do osoby która zostawia swoje pieniadze . Nie mam na to czasu żeby chodzić po komisach , handlarzach i mówić co mi się nie podoba i jezdzić od serwisu po rzeczoznawców aby prześwietlić samochód .

Wolę mieć jedynkę z silnikiem 1.6 i wiem czym jeżdżę i nic mnie nie zdziwi niż kupić w tych samych pieniądzach 118d czy 120d i zastanawiać się czy jutro odpali .

Jeżeli nowa jedynka będzie "czadowa" to myślę że w przyszłym roku w okresie wakacyjnym coś nowego postawię w garażu :) na dzień dzisiejszy pewne jest jedno marki nie zmienię .

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

tylny zderzak to chyba zerżnęli z R Clio II Storia :mad2:

nie ma jeszcze w pełni odsłoniętej ale wydaje się pewne, nowa jedynka nie ma szans na auto kultowe tak jak obcna

Opublikowano
tylny zderzak to chyba zerżnęli z R Clio II Storia :mad2:

nie ma jeszcze w pełni odsłoniętej ale wydaje się pewne, nowa jedynka nie ma szans na auto kultowe tak jak obcna

Tak samo wszyscy mówili o E60 i 61, E90 i 91, E65-68, i wszystkich odmianach 1er jak się pojawiały te auta a teraz mało komu się nie podobają. Jeżeli auto tak jak obecna seria 1 będzie dzieliło zawieszenie i układ kierowniczy z serią 3, oraz pozostanie tylnonapędowe to o nic bym się nie martwił. W sprawie designu czy silników BMW na pewno nie pozwoli sobie na wpadkę. :P

Opublikowano

Jeżeli to prawdziwe foty a nie jakieś wizje z fotoszopa to slabo to widzę.

Boczny kierunkowskaz w 3D ni przypioł i wypioł na wysokości połowy drzwi. W 5D jest już wyżej ale i tak o wiele niżej niż aktualnie, bo teraz kierunki sa na wysokości klamek. Przy okazji łamią dotychczasową zasadę że przód auta, blachy i wszystekie gerety są identyczne dla E81 i E87.

Progi boczne - brak charakterystycznej elipsy, w 3D jakoś to jeszcze wygląda ale w 5D to wogóle chyba nie ma nakładki, nic tylko pociagnąć barankiem

Szkoda bo poprzez takie detale tworzy się zasadę ciągłości koncepcji zwłaszcza gdy aktualny model jest bardzo udany. Nie chodzi o to że kierunkowskaz czy próg ma być identyczny ale koncepcyjnie powinien stanowić kontynuację tego co w poprzednim modelu.

Zderzaki - podobnie jak wcześniej tylny, teraz przedni przejawia zauroczenie francuskimi autami (dolny wlot).

Podoba mi się osadzenie lamp przednich i nowy nosek. Jakośc materiałów też będzie zapewne przednia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Może z tego wyjść bardzo ładne auto. Bryła wydaje się być niemal taka sama jak dla E87 :cool2: Osobiście nie mogę się doczekać zdjęć bez kamuflażu. Nie rozumiem tylko w jakim celu BMW zrobiło lifting serii E82 i E88 w tym roku, skoro do klientów liftingowe coupe i cabrio trafią dopiero po wakacjach a już półtorej roku później w 2013 wejdzie nowe coupe. :?: