Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

GDZIE ZNAJDE PRZEKAZNIK LUB CENTRALKE KTURA STERUJE KLAPKĄ WLEWU - SERWO MECHANIZM JEST DOBRY SPRAWDZIŁEM ALE PILOTEM TYLKO OTWIERA SIE WLEW NIE CHCE GO ZAMKNAC/ BMW E36 325 TDS nie chce sie za to zabierac nie wiedzac gdzie to jest

pozdrawiam WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Jeżeli dobrze rozumiem z Twojej wypowiedzi, że siłownik klapki wlewu otwiera wraz z innymi, a zamknąć nie chce, gdy inne zamykają, to czas pomyśleć o wymianie siłownika.
Opublikowano
chodzi o to ze on działa zmiana biegunów robi swoje on nie dostaje impulsa z przekaznika lub centralki przy zamykaniu jes 0,04 wolta to wina elektryki a nie siłowniczka
POZDRAWIAM !!!
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Jak sobie z tym poradzic? Mam dokladnie to samo! Centralny przy wlewie otwiera sie a nie zamyka. Sprawdzilem napiecie miernikiem i neonowka. Na otwarcie dostaje napiecie 12V (albo -12V- neonowka swieci) a na zamkniecie 0,4V czyli prawie nic (i neonowka nie swieci). RUDY 102 gdzie byl problem? Jak sobie poradziles?
Opublikowano
Tak, mam zamontowany alarm. Wlaczanie/wylaczanie alarmu powoduje zamkniecie/otwarcie centralnego zamka. W drzwiach sie zamykaja a przy wlewie nie.
Opublikowano
A mam takie błache pytanie. Skąd wiece ze otwiera skoro nie da sie zamknąć?

Oczywiście :wink: Powodzenia w naprawie :cool2:

:) Bo ten skobelek w silowniku od wlewu mozna "manualnie" wysunac. I jak dostaje sygnal zamkniecia (-12V) to chowa skobelek :) Ale nie dostaje +12V zeby wysunac skobelek. Gdzie szukac? Chyba pozostaje elektryk samochodowy.

Moze ktos zna dobrego w Katowicach?

Opublikowano

posprawdzajcie sobie wiazki elektryczne do silownikow poczynajac od dzwi kierowcy pozniej lewe tylne drzwi nastepnie wiazka w tylnej klapie i tak pokoleji czy kazdy przewod ma przejscie bo lubia sie wsrodku przewody peknac wygladaja ok a nie sa i lubia sie wtedy dziac przerozne rzeczy dziac z centralnym zamkiem. Najczesciej psuja sie wiazki w klapie bagaznika i w dzwiach kierowcy bo najczesciej otwierane ale czasem peknie jakis przewodzik i albo nie przewodzi jak trzeba albo sie gdzis zwiera w skrajnych przypadkach podczas wlanczania swiatel zamykal sie centralny zamek bo robilo sie zwarcie z podswiatlenia rejestracji na przewody centralnego i zamykalo drzwi :jawdrop: w 95% przypadkch ze niepoprawnym dzialaniem centralnego w e-36 to byl powod

pozdr

Opublikowano
Tak, mam zamontowany alarm. Wlaczanie/wylaczanie alarmu powoduje zamkniecie/otwarcie centralnego zamka. W drzwiach sie zamykaja a przy wlewie nie.

Sprobuj zamknac auto kluczem i sprawdz czy zamyka klapke.

Wydaje mi sie ze masz zle podpiety alarm do centralnego i przez to nie zamyka klapki wlewu i nie dziala ryglowanie drzwi.

Opublikowano

Wlasnie dzisiaj posprawdzalem wszystkoo i okazuje sie ze z kluczyka mozna zamknac tylko te drzwi do ktorych sie wklada kluczyk a nie wszystkie :) Klapka sie nie zamyka tymbardziej. Tak jakby czujniki w zamkach byly poodlaczane? Albo moze ja mam nieoryginalny centralny? Czeka mnie wizyta u dobrego speca od alarmow i centralnych zamkow. Tylko po przejrzeniu tego forum ja juz wiem na ten temat wiecej niz niejeden spec! :)))

Pozdrawiam!

Opublikowano
Ja mysle, ze ten kto zakladal alarm wpial sie w przewody czujnikow otwierania i zamykania. Dlatego teraz nie moge zamknac samochodu z kluczyka tylko z pilota. Myslicie ze dobrze mysle. Moze tak byc? Czy schemat centralnego zamka ktory znalazlem tutaj:http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=15166&highlight=schemat+centralnego+zamka moze tez pokazywac centralny w E36 z 1996 roku?