Skocz do zawartości

E34 bije kierownica co jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio podczas jazdy zauważyłem problem otóż jak jadę ok 70km/h i trochę skręcę kierownicą w prawo to zaczyna bić kierownica i trzęsie się cała buda, jak jadę prosto to jest ok dopiero jak skręcam najgorzej w prawo w lewo już znacznie mniej. Stąd moje pytanie czym to może być spowodowane. Dodam że zauważyłem to po tym jak wpadły mi pod koła 2 gołębie to wtedy zaczął występować problem. Pozdrawiam i proszę o pomoc adrek.
Opublikowano
Kolego odpowiedź jest bardzo prosta. Dokręć sobie koła :) jeżeli problem nie zniknie to zainteresuj się tarczami,bo może powinieneś przetoczyć.Pozdrawiam
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano

wyciągnij te biedne 2 gołębie.

A tak poważnie to sprawdz dokręcenie kół,tarcze(chodziaż te będąc krzywe powinny bić przy hamowaniu),drążki układu kierowniczego,końcówki.Możesz mieć także luz na samej przekładni

Opublikowano
  • Autor
Tarcze są nowe a gołębi już dawno tam nie ma to musi być coś innego. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź adrek.
Opublikowano
a jakiej firmy założyłeś tarcze??Jak jakiejś taniej to tym bardziej bym to sprawdził
Opublikowano
  • Autor
Tarcze są firmy Brembo więc na pewno nie jest to ich wina są świeżo dotarte i nic nie biło a ostro nie hamowałem. Pozdrawiam adrek.
Opublikowano
  • Autor
Witam otóż nadal nie wiem co było problemem ale dokonałem następujących czynności i problem zniknął. Zdjąłem wszystkie koła i poczyściłem je od wewnętrznej strony tu gdzie przylegają do tarczy po czym wszystkie skręciłem wsiadam jadę i jak ręką odjął wszystko zaczęło pracować idealnie bez żadnego bicia kierownicy. Może w którymś miejscu na jednej lub więcej felg było za dużo korozji i krzywo dolegało. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc adrek.
Opublikowano
Tarcze są firmy Brembo więc na pewno nie jest to ich wina są świeżo dotarte i nic nie biło a ostro nie hamowałem. Pozdrawiam adrek.

NIE PATRZ NA TO,ŻE TO BREMBO - JA ZAŁOŻYŁEM,PRZYWIEZIONE PRZEZ KUMPLA Z NIEMIEC,ORGINAŁY LUCASA - I JEDNA PODCZAS HAMOWANIA TAK TŁUCZE,ŻE SZOK :mad2:

Opublikowano
  • Autor
Tarcze trzeba umieć dotrzeć jak się ciśnie w hamulce od razu na max pomimo że nie jest to potrzebne bo są niestety przypadki że jest to mus, to każda się skrzywi, no pomijając że tarcza wyszła już wadliwa z fabryki, miałem już wiele takich przypadków z nowymi tarczami niekiedy nawet zamienniki lepiej wytrzymywały niż oryginały (sorry za zmianę tematu) np. mam skodę felicie 1.6 z motorem golfa i na zamiennikach najtańszych po dotarciu nie ma najmniejszego problemu. Dlatego ja firmą się nie sugeruję tylko przez pierwsze 300-500km trzeba ostrożnie z hamulcem metoda stara ale bardzo dobra. Pozdrawiam adrek.