Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłem na allegro dwie lapmpki na nogi. generalnie wiem gdzie je umieścić jednak nie wiem jak, gdzie i pod co się podpiąć by świeciły. Może ktoś się orientuje i mógłby pomoc?
Opublikowano

Być może w twoim aucie takie podświetlenie było fabryczne u mnie nie stąd post.

A nie było w komplecie jeszcze dwóch ultrafioletek pod klamki

Grzechusk: ani ja ani większość osób na forum nie gustuje w wiejskim tuningu także nie polecaj tego na forum bo to aż w oczy razi. I swoje diody i czaszki zostaw na swój użytek.

Opublikowano
Być może w twoim aucie takie podświetlenie było fabryczne u mnie nie stąd post.

Grzechusk: ani ja ani większość osób na forum nie gustuje w wiejskim tuningu także nie polecaj tego na forum bo to aż w oczy razi. I swoje diody i czaszki zostaw na swój użytek.

Ja nie polecam i sam nie posiadam w aucie żadnego takiego okazu nawet kierunki mam zostawione oryginalne, więc nie wiem skąd myśl ze polecam, jak widać ktoś inny zamówił na allegro W-pakiet.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego Grzechu, to że nie posiadasz podświetlenia na nogi, to przecież nie znaczy, że takowego nie ma. O żadnej wiosce nie ma tu mowy.

Polecam: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=93888&start=15

Kolego autorze, ja bym się wpiął w lampkę w podsufitce. Masz wtedy ściemnienie przy gaszeniu i odpowiednie reakcje na otwieranie drzwi itd.

Chyba, że ktoś podrzuci schemat, sam jestem ciekaw.

Opublikowano
Ja nie polecam i sam nie posiadam w aucie żadnego takiego okazu nawet kierunki mam zostawione oryginalne, więc nie wiem skąd myśl ze polecam, jak widać ktoś inny zamówił na allegro W-pakiet.

Kolego skoro wspominasz o ultrafioletkach pod klamki to chyba znaczy że polecasz wiejski tuning no chyba żę dla Ciebie to promocja czegoś naprawdę kozackiego :), aż boje się pomyśleć jak wyglądają te twoje oryginalne kierunki z M-pakietu

Opublikowano
Zakupiłem na allegro dwie lapmpki na nogi. generalnie wiem gdzie je umieścić jednak nie wiem jak, gdzie i pod co się podpiąć by świeciły. Może ktoś się orientuje i mógłby pomoc?

kolego powiedz gdzie znalazles te lampki bo ja na allegro szukam i jakoś znaleźć nie moge :/ były wystawione oddzielnie jako oświetlenie na nogi czy po prostu dzwoniłeś do ludzi którzy maja jakiegoś anglika na części. Jak możesz to proszę o jakiegoś linka z allegro

pozdrawiam

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano

Kolego skoro wspominasz o ultrafioletkach pod klamki to chyba znaczy że polecasz wiejski tuning no chyba żę dla Ciebie to promocja czegoś naprawdę kozackiego :), aż boje się pomyśleć jak wyglądają te twoje oryginalne kierunki z M-pakietu

Napisałem że nie nie mam nic poza oryginalnym wyposażeniem, wiec nie wiem gdzie wyczytałes ze kierunki są z m pakietu, chodź lepsze kierunki niż ultrafioletki z w-pakietu.

Opublikowano
Kolego autorze, ja bym się wpiął w lampkę w podsufitce. Masz wtedy ściemnienie przy gaszeniu i odpowiednie reakcje na otwieranie drzwi itd.

Chyba, że ktoś podrzuci schemat, sam jestem ciekaw.

Z tego co sprawdziłem w ETK to raczej w wersjach COMPACT było montowane oświetlenie wnętrza na nogi pozycja 6

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AT31&mospid=47656&btnr=63_0680&hg=63&fg=30

i wydaje mi się, że trzeba to podpiąć pod oświetlenie wnętrza - ale to centralne, nie lampki do czytania - i powinno funkcjonować. Jak będę miał chwilę to sprawdzę jeszcze schematy elektryczne do swojego auta może tam coś znajdę.

Dolo
Opublikowano
W przyszłym tygodniu będę instalował oświetlenie i dam znać jak poszło.

Oto aukcja na której lampki zakupiłem - oczywiście są one oryginalne z BMW

http://allegro.pl/item1157285754_lampka_lampki_oswietlenie_bmw_e34_e36_e38_e39_e46.html

No i jak poszło ? Bo tak "na oko" te lampki zakupione na Aukcji z podanego linka to lampki oświetlenia przedziału bagażnika z touringa. Chyba że się mylę albo są identyczne :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W przyszłym tygodniu będę instalował oświetlenie i dam znać jak poszło.

Oto aukcja na której lampki zakupiłem - oczywiście są one oryginalne z BMW

http://allegro.pl/item1157285754_lampka_lampki_oswietlenie_bmw_e34_e36_e38_e39_e46.html

No i jak poszło ? Bo tak "na oko" te lampki zakupione na Aukcji z podanego linka to lampki oświetlenia przedziału bagażnika z touringa. Chyba że się mylę albo są identyczne :).

Zwracam honor, te lampki są do oświetlenia nóg :D, kupilem takie same, jak się zabiorę do założenia to dam znać o efektach.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Hehe, jestem "po zabiegu" podłączania lampek oświetlenia wnęk na nogi :D. Żona od razu stwierdziła, że teraz to będzie widać kiedy jest brudno na podłodze. A mnie się podoba :D.