Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam jedno pytanie - czy ktoś wstawiał u siebie ringi w e 32 lub e 34?Jeżeli tak to jak rozkleić lampy żeby można je było złożyć spowrotem? Jaką metodą je skleić? Na co zwrócić uwagę przy wyborze ringów?

Z góry wielkie dzięki za info!

POZDRAWIAM

Kuba

Opublikowano
bo nie mialem pomyslu na rozklejenie lamp do dlugich..... a te sa inne niz te od swiatel mijania. wszyscy fachmani radzili mi zalatwic same szkla, roztluc te, i wkleic nowe a ja tak nie chcialem.....

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nigdy nie przerabiałem świateł bo generalnie nie lubię nic kombinować przy fabrycznym produkcie ale raz wpadłem na pomysł żeby lampy wyczyścić od wewnątrz :mrgreen: i :

z mijania to trudno mówić o rozklejaniu - odkręcasz parę śrubek i wychodzi cały środek.

Z długimi jest problem kiedy próbowałem otworzyć metodą siłową :mad2: pękło szkło więc zafundowałem sobie za parę stówek wymianę obydwu reflektorów :evil:

Opublikowano

"DJYendruh" :clap:

powiedz tylko jeszcze jakie koszty ringów i całego osprzętu od bi-ksenonów :?: gdzie to wszystko kupowałeś :?:

PZDR :8)

Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano

hello

wiec tak: przetwornice, zapłonniki, zarowki - 550zł

komplet soczewek biksenonowych - 270

4ringi ze światłowodami - 200zł

tak wiec koszt biksenonu z ringami wyszedl niewiele ponad 1000zł, z tym ze to bylo około 2lat temu. wtedy za taką przeróbkę chcieli blisko 2tys

zestaw przetwornic kosztuje obecnie ok 530zł. ja kupowałem te tansze zestawy, ale nowe hella, swieciły ok, kolor swiatla tez byl fajny.

kupiłem je od goscia z allegro, ale odebrałem osobiście w pile.

i przy okazji od niego zakupiłem też soczewki. przyznam się ze w aktualnie posiadanej e34 też planuje dokonać takiej przeróbki, ale tylko raz widziałem takie soczewki jak ja miałem, za 400pln komplet, a to wg mnie przesada.

ringi ze światłowodami kupiłem na allegro (1zestaw, od e39), drugi taki sam dokupiłem na giełdzie. byłem kiedys w poznaniu ze swoim poprzednim pracodawcą, i zgadałem się z jednym z handlujących, wzialem namiary i resztę dopiąłem telefonicznie.

teraz ringi zakupie chyba te robione samodzielnie i sprzedawane na allegro, albo sam zrobię, bo koszt znikomy, a cały poradnik jak je zrobić mam na mailu, wiec moge podesłać jeśli ktoś będzie chciał. bo od e39 ciezko dostac, bo ktos musi miec rozwalone lampy takie zeby sprzedac same ringi

Rafi DJYendruh

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

witam ponownie

wszyscy ktorzy do tej pory chcieli poradnik nt ringów powinni otrzymac ode mnie maila. jednakze, tak na przyszlosc, chcac uniknac sytuacji, kiedy kogos pomine, uprzedzam co nastepuje :-)

KAZDY NASTĘPNY CHĘTNY NA PRZEWODNIK DOT SAMODZIELNEGO WYKONANIA RINGÓW PROSZONY JEST O WYSŁANIE DO MNIE MAILA (nie prywatnej wiadomości na forum tylko maila na adres z podpisu).

tak będzie mi prosciej odpisywac, i da mi to pewność, ze nikogo nie pominę. wiec jesli są następni chętni to zapraszam na priva.

Rafi DJYendruh

GG # 142068

[email protected]