Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Czy ktoś dysponuje wiedzą jak wyglądałaby zmiana silnika z 520dA (177 KM po lifcie) na 530dA (235 KM po lifcie) lub 535dA (286 KM po lifcie). Na pewno do wymiany idzie sam silnik ze skrzynią ale co jeszcze ? Hamulce, układ wydechowy, filtr cząstek stałych, zawieszenie ?

Na razie nie myślę o tym poważnie ale jak widzę od pewnych sprzedawców silnik 535dA ze skrzynią automatyczną za 9000 zł to zaczynam "czaszkować" :D

Podpowiedzcie co i jak oraz może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
Ale po co lepic ,skoro jestes nie zadowolony zmien auto na mocniejsze,po takiej wymianie w przyszlosci bedzie ci ciezko sprzedac taki samochod no i cos tam moze nie dzialac tak jak trzeba.To oczywiscie moje zdanie
Opublikowano
To chyba jakieś niepoważne pytanie !!! Tak jak napisał kolega - " po co lepić ", sprzedaj obecny model i kup mocniejszą wersję !!!
Opublikowano

Zrób dobry program na 200-210 KM i będziesz zadowolony. Taniej, łatwiej, choć kultury pracy R6 oczywiście nie osiągniesz.

Swap to chyba za wiele zachodu i problemy przy odsprzedaży. Ja bym zrobił program albo wymienił cały samochód.

Opublikowano

Takie przeróbki to tylko w Tesco :) Auto z 2008 roku wyposażenie raczej nie welur i felgi 16 calowe tylko już lepiej doposażone , opłaca się robić takie coś ?

Chcesz mieć mocniejszego kopa sprzedaj 520d kup 535d , napewno lepiej wyjdziesz na takiej zmianie niż na przekładce .

Opublikowano
Dolacze do wszystkich i odradzam wymiane, no chyba ze masz padniety silnik i musisz i tak wymienic,wtedy mozna pokombinowac! Silnik ze skrzynia wymienic nie problem ani zadna filozofia,ale podzespoly i cala masa niespodzienek!!
Opublikowano

Ja myślę jak koledzy

jeśli bak Ci mocy zrób chipa będziesz zadowolony jeśli nie to zmień samochód :cool2:

Pozdrawiam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg