Skocz do zawartości

Zawieszenie przód - nowe czy regenerowane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bawarczycy!Mam dylemat czy kupić nowe na allegro wahacze przednie jeden za 89 drugi za 116zł=wymiana każdego po 50zł,czy dać do naprawy czyli regeneracji za 110 zł razem z montażem za sztukę?Normalnie nie wiem ale chyba nowe?Tylko na ile one są dobre?Doradzi ktoś,ple3ase!Pozdro Bawarki!
Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że lepiej regenerować niż dać nowe ale to tlko ze względu na stan naszych dróg.

Jesteśmy po prostu do tego zmuszeni. Na częstą wymianę elementów na nowe nas nie stać. Wymienialibyśmy je trzy razy częściej.

BMW powinno produkować części celowo na wschód - wzmocnione.

Opublikowano

witam

w zielonce jest warsztacik, gdzie dobrze robią zawieszenia.

telefonu nie znam ale zakład nazywa się Błoński coś tam i mieści się w Zielonce pod W-wą. (znajdziesz namiary w google).

Ale uprzedzam że czasami trzeba u niego swoje odstać - ma człowiek "wzięcie" - poważnie :8)

W lipcu chciałem coś poprawić to kazał mi przyjechać o 6 rano żeby wyjechać koło południa.

Rok temu robiłem końcówki drążków i wahacze - regeneracja, za wszystko 8 stów zapłaciłem. :mrgreen:

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano
witam

w zielonce jest warsztacik, gdzie dobrze robią zawieszenia.

telefonu nie znam ale zakład nazywa się Błoński coś tam i mieści się w Zielonce pod W-wą. (znajdziesz namiary w google).

Ale uprzedzam że czasami trzeba u niego swoje odstać - ma człowiek "wzięcie" - poważnie :8)

W lipcu chciałem coś poprawić to kazał mi przyjechać o 6 rano żeby wyjechać koło południa.

Rok temu robiłem końcówki drążków i wahacze - regeneracja, za wszystko 8 stów zapłaciłem. :mrgreen:

Ale zabuliłeś! U nas we Wrocku duuuuzo taniej!

Opublikowano

noooo.... czekamy.

mnie też czeka robotka z zawiechą - kolejna w tym roku :duh: i chętnie skorzystam z możliwości obniżenia kosztów... do wrocka niedaleko

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Kupcie porzadne czesci to zapomnice o wymianach na dlugi czas, w E34 remont na czesciach Febi 70 tys km temu i wszystko gra i trabi :) a auto czesto lata po dziurach, to samo w poprzedniej E30 - remont na czesciach TRW - 50 tys km na obnizonym,utwardzonym zawiasie i zero luzow,,,,zainwestujcie w porzadne czesci a nie wloskie gowno z allegro....

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Gdzie we wrocku duzo taniej?

daj namiary gdzie mozna tanio zawieszenie zrobic we wroclawiu :)

Na ul.Cybulskiego jest uczelnia a tam są warsztaty i jest dwóch facetów którzy regenerują końcówki drążków,sworznie itd.Koszt jednego sworznia to ok.30-40zł,trwałość niesamowita bo dorabiają wszystko nowe,tylko trzeba sobie wymontować i zawieżść :roll2:

Opublikowano
zdecydowanie popieram sarne 1. Proponuje kupic nowe porządne cześći. Wiem to z doswiadczenia. sam kupiłem raz jakąs beznadzieną podróbe wahacza górnego i po 10 miesiącach sworzen sie wybił. :P Więc teraz biore zawsze dobre częsci Lepiej zapłacic troche drożej i mieć spokój niz dwa razy wymieniać to samo.
Opublikowano
zdecydowanie popieram sarne 1. Proponuje kupic nowe porządne cześći. Wiem to z doswiadczenia. sam kupiłem raz jakąs beznadzieną podróbe wahacza górnego i po 10 miesiącach sworzen sie wybił. :P Więc teraz biore zawsze dobre częsci Lepiej zapłacic troche drożej i mieć spokój niz dwa razy wymieniać to samo.

Może masz rację,ale te regenerowane części są naprawdę dobre,nawet myślę że b.dobre,większość taxi na tym pomyka,a jakie dziury są we Wrocku! :shock:

Opublikowano

Może masz rację,ale te regenerowane części są naprawdę dobre,nawet myślę że b.dobre,większość taxi na tym pomyka,a jakie dziury są we Wrocku! :shock:

No tak, fakt wykorzystywania czesci regenerowanych przez taxiarzy przemawia za nimi

:lol: bo jak tak to nastepne auto kup od taksiarza :)

Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie :D

W ramach odpowiedzi na powyższe...

Raz zaszalałem... i kupiłem regenerowane wahacze dolne. Gdzieś w okolicach Piaseczna jest facet, który regeneruje. Wytrzymały niecałe 7 tkm. Pewnego dnia wyjeżdżajac z garażu tyłem przy maxymalnie skręconych kołach wyskaczył sworzeń kulowy.... Strach pomyśleć, co by było gdyby ów sworzecń wyskoczył podczas jazdy. NIGDY WIECEJ NIE KUPIE ŻADNYCH REGENEROWANYCH CZĘŚCI. Teraz jeżdżę na Febi (już prawie 35 tys km i nic się niedzieje.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Otoz to :) Porzadne auta wymagaja porzadnych czesci :) Tym bardziej oszczedzac na czesciach w tak wielkim stopniu wplywajacych na bezpieczenstwo --- wedlug mnie glupota - no ale niech kazdy robi jak uwaza.

Opublikowano

Dla mnie najpewniejsze jest doświadczenie.

Pewny warsztat też bywa niepewny. Bo zdarzyło mi się kiedyś odebrać źle zregenerowaną część. Ale mój pewniak Auto Macioł Piekarach Śląskich to warsztat godny polecenia. Na głakach i wachaczach do e21 zrobiłem 110 tysięcy i nic się nie działo. Co do nowych części, co 30 tysięcy wymianiam nowe łączniki stabilizatora.... bo nikt ich nie regeneruje... A na zregenerowanej gałce w aktualnym e30 zrobiłem już 140 tysięcy. Oto moje doświadczenia. ...

Pogadaj, a potem "zrób to sam" oraz zajrzyj na: realoem.com
Opublikowano
Bawarczycy!Mam dylemat czy kupić nowe na allegro wahacze przednie jeden za 89 drugi za 116zł=wymiana każdego po 50zł,czy dać do naprawy czyli regeneracji za 110 zł razem z montażem za sztukę?Normalnie nie wiem ale chyba nowe?Tylko na ile one są dobre?Doradzi ktoś,ple3ase!Pozdro Bawarki!

Spodziewkam się, że to jest tylko "nowe" skoro w tych cenach, to wytargane z jakichs złomów, a raz miałem przypadek, że w jeżdżącym aucie był skrzywiony wachacz....

Pogadaj, a potem "zrób to sam" oraz zajrzyj na: realoem.com
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Gdzie we wrocku duzo taniej?

daj namiary gdzie mozna tanio zawieszenie zrobic we wroclawiu :)

Na ul.Cybulskiego jest uczelnia a tam są warsztaty i jest dwóch facetów którzy regenerują końcówki drążków,sworznie itd.Koszt jednego sworznia to ok.30-40zł,trwałość niesamowita bo dorabiają wszystko nowe,tylko trzeba sobie wymontować i zawieżść :roll2:

Możesz podać jakiś bliższy namiar? Jakiś telefon? Jakiś numer domu?