Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
U mnie są też Sachsy na wszystkich kołach. Jest na amortyzatorze napis Sachs oraz znaczek BMW. Czarny napis na białej naklejce.
Opublikowano
Podłącze się do tematu też będę wymieniał z przodu amorki i nie wiem jakie czy olejowe czy gazowo olejowe czy jest to jakaś odczuwalna różnica w komforcie jazdy
Opublikowano
CO do amorkow, to moze pomoge:) Sprzedaje Bielsteina i Sachs. B6 jest nie do pobicia i sam ma takie zalozone :) Jest cudowne uczucie jak zmieniaja charakterystyke podczas pracy... Ale oczywiscie zawsze sprawa po dziesiatkach stron czytania opiera sie o fundusze :) I tu moge sprubowac pomoc kolegom z klubu;) Jak cos to pisac, cos poradzimy!! :cool2:
KORZYSTASZ Z WIEDZY BMW KLUB POLSKA? PODZIEL SIĘ WIEDZĄ Z KLUBEM !
  • Członkowie klubu
Opublikowano
do B6 nie musisz, do B8 już wskazane

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak Bilstein tak i Sachs to super amorki,1szej opcji nawet niebierz pod uwage.

Nie zgodze się z tą opinią. Niedawno zakładałem taki zestaw u siebie (amorki Meyle + odboje + osłony + poduszki pod amory Lemfordera) i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Znając życie i nasze drogi to za 2-3 lata i tak amory będą do wymiany więc po co kupować Sachsa czy Bilsteina? No chyba że ktoś ma za dużo kasy. Firma Meyle to nie Kamoka czy Kager i można zdecydowanie polecać. Puki co to nie słyszałem złej opinii o produktach tej firmy. Oczywiście nie zaprzeczam faktowi że Sachs i Bilstein to porządne marki i tandety nie robią.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiec jak chcesz dobre amory to kup Bilstein lub Sachs tak jak pisalem ,to sprawdzone firmy ktorym mozna zaufac.Ja do tej pory mam orgi.amorki i spisuja sie jeszcze dobrze,napewno nie sa to Meyle tylko Bilstein lub Sachs.Mercedes na 1szy montaz zaklada Bilstena
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli sa ok to zaloz stare,chyba ze nowe kosztuja nieduzo to kup nowki jak szalec to szalec :D
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Koledzy odświeżę temat... poszukując kpl amorów do swojej Bavarii znalazłem coś takiego firmy MEYLE:

http://moto.allegro.pl/item1170213112_amortyzator_przod_bmw_3_e46_316_320d_meyle_gaz.html

...ale może nie ma co "dziadować" i kupić coś z tej półki:

http://moto.allegro.pl/item1142816236_2_amortyzatory_b4_bmw_e46_przod.html

Tak z czystej ciekawości - dlaczego one inaczej wyglądają?

(nie zmieniałem w E46, więc nawet nie sprawdzałem czy jest tylko goleń, czy przyspawane ma mocowania)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Ja jakiś czas temu u siebie wymieniłem całą zawiechę przód i wszystko MEYLE HD. Jest to naprawdę dobra jakość na polskie drogi jednak jest jedno ale ..... i dotyczy tylko i wyłącznie amortyzatorów. Otóż odnoszę wrażenie, że podniósł mi się przód, tzn szczelina pomiędzy kołem a nadkolem jest większa niż miałem pierwotnie. Trochę teraz z tym kombinuję i niestety dochodzę do wniosków, że chyba ten amortyzator tak jakby był trochę dłuższy - chodzi mi o to że jego ramię robocze może być trochę dłuższe. Nie wiem jak jest z amorami BILSTEIN czy SACHS, ale myślę, że doświadczeni Koledzy wypowiedzą się w tej kwestii. Dlatego na chwilę obecna polecam wszystko MEYLE (szczególnie łączniki stabilizatora w wersji HD długo wytrzymują) oprócz amorów.
Dolo