Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam szukalem ale nie znalazlem nic o moim przypadku..... Wiec tak odpalam zimy silnik na benzynie i obroty sa gdzies na 700 poczym wzrastaja do 1200 i znowu spadaja na 700 i znowu do 1200.... |TAk jest kilka razy ale przerwy miedzy tymi skokami nie sa reguralne do tego praca silnika jest dziwna,niczym silnik pracujacy w starze..... Nie ma ladnych plynnych obrotow tylko jak star czyli byr byr byr byr poczym mometami ladna praca brrrrrrrrrr i znowu byr byr byr i tak caly czas czy zimny,czy cieply non stop tak jest a obroty sa na 700 moze 700 z chakiem lecz na zegarach nie widac falowania wskazuwki lecz te obroty bujaja calym samochodem na boki.... Tak jest tylko na wolnych obrotach... Na gaz reaguje dobrze i zbierac tez niby dobrze sie zbiera ale nie wiem napewno poniewaz mam tak od poczatku jak kupilem to auto a wczesniej nie mialem bmw. Praca na gazie jest niby stabilniejsza,Obroty sa na 700 z chakiem lub 800 i praca jest rowniejsza bez tego byr byr byr ale plynna nie jest,tez sa odczuwalne nierownosci w dodadku na gazie zawiesza sie na 1500obrotach i tak chodzi oczywiscie gdy sie nagrzeje ale jak dam mu 1 przyczymam na chamulcu i popuszczam sprzeglo az obroty zejda na 400 i dam na luz to obroty sa na 750, lecz gdy zrobie przygazowke to sie zawieszaja... Instalacja jest zwykla..... Sprawdzalem dolot i niby wszystko szczelne wiec co go moze bolec ???? Edytowane przez amidamaru2232
Opublikowano

kolego mam to samo , bylem nawet na kompie i wyszlo ze sonda , wymienilem i nic

co do przepływki na jalowym biegu jak odlaczam wtyczke to zaczyna jeszcze gorzej chodzic ( prawie gasnie ) czy to powinno byc ???

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
u mnie nie ma znaczenia czy przeplywka podpieta czy nie...... ale ja pewnie mam zepsuta przeplywke bo ma zerwane druciki w srodku..... Wiecz czy podlaczona czy nie auto chodzi caly czas tam samo i nic....
Opublikowano
wciagnij silniczek krokowy kilka razy przemyj go WD-40 i zamontuj u mnie to dziala robie tak co 20-30 tys i jezdze na gazie
Opublikowano
Dokładnie wyczyść silniczek. Wiesz jak sprawdzić czy PRZEPŁYWOMIERZ jest uszkodzony? Przełącz na benzynę i odłącz przepływkę jeśli auto zgaśnie albo spadną obroty przepływka JEST OK! TYLKO NIE GAZUJ BO MOŻE STRZELIĆ. Jest to sprawdzony sposób na przepływkę :) miałem już kilka BM-ek więc wiem:)
Opublikowano

wystarczy nie szczelny układ dolotowy i pomiary przepływki oraz działanie zaworu wolnych obrotów trafia szlag, także od tego radzę rozpocząć, czy wszystkie węże są szczelne, guma łącząca przepływkę z przepustnicą, duża i małą odma etc.

ja rozkopałem cały dolot i musiałem wymieniać 3 wężyki

Opublikowano
Witam ponownie od kilku dni czasami zaczynal mi strzelac przy odpalaniu na gazie jak i na bezynie...... Od wczoraj czulem jak podczas jazdy przerywa na ktorys gar.... Kupilem dzisiaj 4 nowe swiece bo w sklepie niemial 6 wiec wziolem te 4 a jutro rano bede mial jeszcze 2.... Jak zmienilem te 4 swiecei 2 stare to nie to auto...lepiej reaguje na gaz noi te obroty trochu stabilniejsze.... Jest odczuwalna lekka chustawka ale juz nie tak jak przedtem.... Zobacze jutro zak zaloze jeszcze te 2 nowe swiece ;) Co do przeplywki to napewno mam zepsuta bo ma pozrywane druciki w srodku i czy podlaczona czy nie niema zadnej reakcji......
Opublikowano
Kupilem dzisiaj dodatkowe 2 nowe swieci i mam juz 6 nowych swiec. Teraz obroty sa stabilniejsze ale to byr byr byr nadal jest ale mniej odczuwalne.... Mysle ze to przeplywka bo w srodku ma zerwane druciki i nie ma reakcji czy podlaczona czy nie.....
Opublikowano
a co jest jak odłącze przepływke i zaczyna lepiej chodzic ,tzn na benzynie chodzi mi nierówno a jak odłacze widze poprawe
Opublikowano
zapomniałem dodac ze na benzynie chodzi lepiej , na gazie jest pogorszenie jak odłacze
Opublikowano

chyba najbardziej typowy problem z e34 :)

albo sie nie przejmowac albo sprawdzic tak jak juz się dowiedziałeś: lambde, krokowy i przepływke... ale może to być równie dobrze co innego. U mnie przestało machać obrotami jak zmieniłem: sonde, przepływke, termostat i cewy:D

Ale czego się nie robi z miłości do beemki...