Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ;) Dodam może coś od siebie. Również zakupiłem BMW E90 325i rok 2005 2 lata wstecz. Samochód sprawdziłem w ASO BMW Inchcape Motor Wrocław ponieważ ten serwis miałem najbliżej od mojego miejsca zamieszkania. Ja niestety muszę stwierdzić iż ten serwis sprawdził samochód niezbyt poprawnie o czym mogłem się już przekonać po 2 dniach będąc u mechanika który wymieniał podstawowe rzeczy.Jedyne co mogę zachwalić to to że otrzymałem pełną historię do momentu do którego samochód był serwisowany wraz z odczytem pamięci kluczyka. Jeżeli zapłaciłbym konkretnemu mechanikowi i elektrykowi te 780zł które musiałem zapłacić w Inchcape Motor to zapewne nie miałbym dodatkowych kosztów jakie musiałem ponieść choć było w raporcie napisane iż te konkretne rzeczy były ok :(
Opublikowano

Dlatego są takie firmy jak MY które sprawdzają auta przed zakupem, znają wiele sztuczek które się robi aby ukryć wady i jesteśmy w stanie je wykryć. Dodatkowo informujemy o ewentualnych kosztach naprawy lub negocjujemy cenę z sprzedającym.

No i najważniejsze mamy na pewno leprze ceny niż w ASO.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

cześć,

Czy mógłby ktoś polecić mi serwis w krakowie, który rzetelnie sprawdzi mi e90 320d przed zakupem. Nie chcę odrazu ryzykować 800 zł w ASO i zrobić Panu przyjemność, że mu sprawdzę auto i nie kupię bo różne rzeczy dziwne wyjdą. Lub trafię na leniwą zmianę i odwalą fuszerkę. Może ktoś z forum ma już przetestowany warsztat w którym odpowiednio potraktują moją sprawę? pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano
Dlatego są takie firmy jak MY które sprawdzają auta przed zakupem, znają wiele sztuczek które się robi aby ukryć wady i jesteśmy w stanie je wykryć. Dodatkowo informujemy o ewentualnych kosztach naprawy lub negocjujemy cenę z sprzedającym.

No i najważniejsze mamy na pewno leprze ceny niż w ASO.

Dlaczego sadzisz ze zrobicie to lepiej niż w ASO, jeśli tak to dlaczego ludzie wolą jechać do serwisu sprawdzić samochód niż wynająć np taka firmę jak Wy, a jak np podniesiecie samochód by sprawdzić podwozie czy co się tam sprawdza jeśli możesz opisz mi dokładnie wasze działanie ponieważ sam staje przed wyborem samochodu

Opublikowano
Witam ;) Dodam może coś od siebie. Również zakupiłem BMW E90 325i rok 2005 2 lata wstecz. Samochód sprawdziłem w ASO BMW Inchcape Motor Wrocław ponieważ ten serwis miałem najbliżej od mojego miejsca zamieszkania. Ja niestety muszę stwierdzić iż ten serwis sprawdził samochód niezbyt poprawnie o czym mogłem się już przekonać po 2 dniach będąc u mechanika który wymieniał podstawowe rzeczy.Jedyne co mogę zachwalić to to że otrzymałem pełną historię do momentu do którego samochód był serwisowany wraz z odczytem pamięci kluczyka. Jeżeli zapłaciłbym konkretnemu mechanikowi i elektrykowi te 780zł które musiałem zapłacić w Inchcape Motor to zapewne nie miałbym dodatkowych kosztów jakie musiałem ponieść choć było w raporcie napisane iż te konkretne rzeczy były ok :(

jezeli samochod ne zostal nalezycie sprawdzony w ASO, to nalezy zlozyc zazalenie na usluge przez radce prawnego i sie domagac doprowadzenia do stanu wykazanego podczas kontroli jezeli popelnili bledy. JA tak zrobilem wlasnie z moja 325xi w inchape i kosztowalo ich to wedlug ich standardow 11 tys zl . Za 800 zl sprawdzian ma byc perfekcyjny ! jak nie jest to niech ponosza koszty naprawy, takie jest prawo.

Jeszcze raz w Aso pracuja mechanicy za najnizsza stawke rynkowa, czesto studenci mechaniki albo zaraz po szkole mechanicznej, brak jest doswiadczenia i staranosci. Generalnie lipa.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 1 rok później...
Opublikowano
witam, chciałem sprawdzić e92 w salonie AUTO BRECZKO w Białymstoku i głównie chodziło mi o strone mechaniczną pojazdu. Jest tam nieszczęsny n47 i boje się o rozrząd,w serwisie powiedzieli że nie są w stanie tego sprawdzić. Ktoś posiada jakiś alternatywny serwis w Ełku lub Białymstoku gdzie są osoby odpowiedzialne i znają sie na rzeczy co by sprawdzić ten nieszczęsny element?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Kolego kilka lat temu miałem okazję skorzystać z takiej usługi czyli sprawdzenia wymarzonej bawarki w salonie bmw który znajduje się we Wrocławiu. Pieniążki jakie musiałem zapłacić za taką usługę nie były małe a tak naprawdę nigdy nie miałem sprawdzonego gorzej samochodu niż właśnie w tym ASO. Z doświadczenia już wiem że lepiej wyszukać kogoś kto jest obeznany w temacie i sprawdzi Tobie samochód pod każdym względem jaki będzie tylko możliwy i jemu zapłacić te pieniążki niż wyłożyć jak dobrze pamiętam 800zł w ASO oby się dowiedzieć że tapicerka w samochodzie jest w złym stanie a co do reszty nie ma zastrzeżeń. Oczywiście nie będę się tu już rozpisywał o tym co wyszło po czasie oraz co się działo z samochodem który był sprawdzony właśnie w w/w ASO.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Stoje przed dylematem, czy wydac 750 zł za sprawdzenie pojazdu w ASO, czy wykorzystać zewnętrzną firmę, np. Dray'a do sprawdzenia samochodu. Koszt tego drugiego będzie droższy, bo trzeba doliczyć dojazd, ale pytanie co będzie lepsze? Na pytanie w ASO czy sprawdzą kondycję turbosprężarki, to odopowiedzieli że podepną pod komputer, czy nie ma błędów, a póżniej wzrokowo, czy nie ma wycieków. Czy to wystarczy? Skrzynia automatyczna tak samo, żadnej próbnej jazdy, itp. Dotąd nie miałem AT tylko manualna, więc mogę czegoś nie wychwycić, nie wspominając o Xdrive. Ostatnia rzecz, jeśli wybrać ASO, to sprawdzać tam, gdzie był serwisowany, czy raczej inną? Edytowane przez zent
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam forumowicze.

Aktualnie jestem na etapie kupna e92 i najbliższe ASO (BMW-TEAM) znajduje się w Wrocławiu, to jest jakieś 100km od Kluczborka gdzie znajduje się mój upatrzony egzemplarz. Warto się w ogóle fatygować taki kawał drogi do takich serwisów czy lepiej kogoś nająć? Chyba że ktoś zna jakiś rzetelny serwis w tamtych okolicach bo niestety ja pochodzę z Krakowa i nie znam kompletnie tamtych terenów.

• 1 rok później...
Opublikowano

wykopki :)

Jak sądzicie: przed zakupem samochodu (po naprawach) lepiej go sprawdzić w ASO czy skorzystać z usług firm dokonujących oględzin np. Draya z forum? A może polecacie inne firmy?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Co wy z tym ASO. Kilka razy byłem w ASO na życzenie klienta jak sprzedawałem BMW i to jest poprostu tragedia. Samochód biorą na 4 czy 5 h z czego poświęcają mu max 30 minut. Jedyne co robią to badają lakier i podłączają komputer kompletnie nie mają pojęcia o samochodach a kasują za to ponad 1000zl. Strata czasu i pieniędzy każdy Henio w warsztacie sprawdzi samochód lepiej niż ASO.