Skocz do zawartości

Trojkat ostrzegawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazlem w instrukcji obslugi auta...

Gdzie w E36 coupe powinien byc umieszczony oryginalny trojkat ostrzegawczy? Wiem ze w e34 byl na klapie razem z kluczami, ale w e36 nie mam tam miejsca...

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
w e36 z prawej strony nad lampą ,poziomo w specjalnym uchwycie
Opublikowano
  • Autor

nie mam tam zadnego uchwytu... :roll:

ma ktos zdjecie lub rysunek jak to powinno wygladac? :)

Opublikowano
moge ci podesłać zdjęcie ,ale dopiero za kilka dnie ,bo teraz nie mam szans zrobić
Opublikowano
ja mam 316 sedan ale mysle ze mamay w tym samym miejscu na srodku sa takie wygiete blachy ja wsunolem trojkat pod nie i to z poldka i pasuje jak ulal . wiem ze orginal byl jakos inaczej zamontowany ale to tez spisuje sie .pozdrowka
Opublikowano
  • Autor
dzieki wielkie - u mnie tego czarnego elementu nie ma, a nie moglem go znalezc w ETK - masz na nim jakis numer czesci?
Opublikowano

ha!

biegnę do auta, może też mam takie mocowanie :D

UPDATE:

Kurcze u mnie też nie ma tego. Mimo to nad lampą jets blaszka, ale koło głośnika nie ma. :(

Opublikowano
cholera, też tego nie mam :cry2:
150 kucyków pod maską!
Opublikowano
  • Autor
cholera, też tego nie mam :cry2:

Widze ze udalo mi sie wywolac powszechna histerie z powodu braku mocowania ;) To sie teraz w ASO w calej Polsce zdziwia naglym zainteresowaniem tym elementem... :lol:

Opublikowano
to ja z innej beczki a w e-30 gdzie powinien być zamocowany:?: :?: jak powinien wogóle być zamocowany chyba nie zdenerwujecie się że wyjechałem z takim zapytaniem w wątku o e-36 ale akurat rozmawialiście o trójkącie to stwierdziłem że nie ma sensu otwierać nowego tematu jak ktoś się zdenerwował to z góry przepraszam :modlitwa: :modlitwa:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano

Mocowanko plastikowe na trójkąt ostrzegawczy w E36 ma,

nr: 51 47 8 132 686 Aufnahme warndreieck i kosztuje zaledwie 25,00 PLN.

Także chłopcy ZAMAWIAĆ.

Opublikowano
  • Autor
to ja z innej beczki a w e-30 gdzie powinien być zamocowany:?: :?: jak powinien wogóle być zamocowany chyba nie zdenerwujecie się że wyjechałem z takim zapytaniem w wątku o e-36 ale akurat rozmawialiście o trójkącie to stwierdziłem że nie ma sensu otwierać nowego tematu jak ktoś się zdenerwował to z góry przepraszam :modlitwa: :modlitwa:

u mnie sie walal luzem w lewej komorze bagaznika, razem z lewarkiem, ale nie wiem czy tak powinno byc, prawa strone mialem zajeta akumulatorem ;)

Opublikowano
u mnie też właśnie się wala po lewej przy lewarku i tak spytałem z ciekawości może by ktoś wiedział czy jest specjalne miejsce,a co do tej prawej strony to z tyłu w e-30 miałeś akumulator :?: :?: to chyba jakaś usa wersja albo woziłeś zapasowy :?: :?:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano

Yeah, 25 pln ujdzie, musze mieć to mocowanko :norty:

Jak dostanę wypłatę zamówię sobie latarkę BMW :D

Opublikowano
  • Autor
Mocowanko plastikowe na trójkąt ostrzegawczy w E36 ma,

nr: 51 47 8 132 686 Aufnahme warndreieck i kosztuje zaledwie 25,00 PLN.

Także chłopcy ZAMAWIAĆ.

Dzieki robertbmw!

U mnie co prawda numer delikatnie sie rozni, ale w koncu znalazlem:

po angielsku support for warning triangle, w coupe z 1992r. numer czesci to: 51 47 8 132 687, wystepuje na diagramie 51_2043 - trunk trim panel

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF11&mospid=47427&btnr=51_2043&hg=51&fg=65

Numer 19

Opublikowano
  • Autor
u mnie też właśnie się wala po lewej przy lewarku i tak spytałem z ciekawości może by ktoś wiedział czy jest specjalne miejsce,a co do tej prawej strony to z tyłu w e-30 miałeś akumulator :?: :?: to chyba jakaś usa wersja albo woziłeś zapasowy :?: :?:

Nieeee, podobnie jak w E36, w E30 w 6-cylidrowkach akumulator wywalili do tylu...

Opublikowano
a to przepraszam zwracam chonor :oops: bo ja jeszcze nie za bardzo na temat BMW większego niż 4 cylinderki narazie czytam i przyswajam wiedzę :lol:
Opublikowano
znalazłem coś takiego może w tym miejscu zakreślonym powinien być trójkąt oczywiście mowa o e-30 :D http://img33.imageshack.us/img33/520/2497et.png
Opublikowano
mek-mam do ciebie pytanie jesli to zdjecie twego bagaznika to co to jest kolo tego spryskiwacza bo mnie zastanawia?ta paczka bo widze ze tez bmw?
Opublikowano
mek-mam do ciebie pytanie jesli to zdjecie twego bagaznika to co to jest kolo tego spryskiwacza bo mnie zastanawia?ta paczka bo widze ze tez bmw?

Widze że kolega jest spostrzegawczy :)

To niżej to jest orginalna apteczka, jest jescze nawet zafoliowana a samochód jest rocznik 1995 :)

Wogóle ten samochód (sprowadzony 1mc temu) jest w naprawde salonowym stanie i ma kilka rzeczy z którymi sie wczesniej w E36 nie spotkałem np. schowek w tylnim podłokietniku i uchwyty na kubki w nim. Niedługo zamiescze w galeriach fotki mojego autka

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
  • Autor
Zamowilem - jutro bede szczesliwym posiadaczem ;) 19,90netto
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jakie wymiary ma niebieskie opakowanie trójkąta ostrzegawczego ? Może ktoś zna zamiennik fabrycznego np. trójkąty ostrzegawcze. Mam uniwersalny :wink: trójkąt ostrzegawczy, jest jednak jego obudowa jest za długa ... nie pasuje.

Jakiej śrubki i nakrętki potrzeba do tego mocowania trójkąta ostrzegawczego ? Kupiłem je w serwisie, tam też polecono nakrętkę, niestety po przykręceniu śrubką, całość wypada z nadwozia :| .

Opublikowano
  • Autor

jutro moge zmierzyc - teraz nie mam czym... trojkat w ASO kosztuje ~70zl.

U mnie mocowanie wystarczylo wsunac, zadnej nakretki nie dostalem ani nie proponowano mi ;)

Opublikowano
U mnie mocowanie wystarczylo wsunac, zadnej nakretki nie dostalem ani nie proponowano mi ;)

Mnie tylko zaintrygowalo "ucho" oraz kwadratowa dziurka w nadwoziu :) . Jakie było dla mnie zaskoczenie, gdy po przykręceniu :mrgreen: nowej rzeczy do autka, całkiem przypadkowo ucisnąłem tapicerkę nadkola :wink: .