Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, gdyż chcę zmienić moduł świateł LCM II na nowszy LCM III (poliftingowy).

Czy wtyczki są takie same , będzie pasował do auta sprzed liftingu?

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano
Czy same modułu techniczne będą do siebie pasować to nie wiem, ale wiem że pojawi się problem z przebiegiem. O ile w pierwszych e39 stan licznika był zapisywany tylko w zegarach to potem (chyba od 98) był też w module LCM. Nie wiem co prawda co to dokładnie spowoduje - opinie słyszałem dwie: (1)pojawia się jakaś czerwona kropka przy stanie licznika. (2) licznik pokazuje bzdurny przebieg.
...... V8 ...... :)
Opublikowano
Czyli załóżmy, że wyłączam auto, wyjmuję mój moduł LCM II i zakładam kupiony LCM III i mogę normalnie zapalić silnik i jechać z działającymi światłami itp.? :-) Czy wcześniej trzeba coś przeprogramować, aby w ogóle ruszyć? :-)
Opublikowano

A czy nie lepiej kolego Ratovnik najzwyczajniej w świecie zaprogramować sobie światła do jazdy dziennej na drogowych? 5 minut roboty i zrobione. Zamiast tego walczysz z tymi "chynskymy LEDami" i teraz musisz sobie łeb zawracać jak tu podpiąć kable, teraz doszedł do tego eksperyment z wymianą LCMa. Nie dość, że wydałeś kasę na zakup tych LEDów to teraz jeszcze musisz wywalić siano na inny moduł, potem wymiana i kolejne siano na to, żeby Ci to ktoś przeprogramował (pół biedy jak ktoś Ci to zrobi za free ewentualnie sam potrafisz to zrobić). Już pomijam fakt, że i wygląd auta z tymi LEDAmi zamontowanymi dość średnio się prezentuje.

Podziwiam Cię za upór. Jeśli o mnie chodzi - gdyby się okazało, że przez te LEDy będę musiał zaraz przeorać połowę modułów w aucie i przedrutować połowę instalacji, żeby to w ogóle jakoś sensownie działało to w jednej chwili te LEDy leżałyby na śmietniku.

Pzdr.