Skocz do zawartości

Wymiana modułu LCM II na LCM III

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, gdyż chcę zmienić moduł świateł LCM II na nowszy LCM III (poliftingowy).

Czy wtyczki są takie same , będzie pasował do auta sprzed liftingu?

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano
Czy same modułu techniczne będą do siebie pasować to nie wiem, ale wiem że pojawi się problem z przebiegiem. O ile w pierwszych e39 stan licznika był zapisywany tylko w zegarach to potem (chyba od 98) był też w module LCM. Nie wiem co prawda co to dokładnie spowoduje - opinie słyszałem dwie: (1)pojawia się jakaś czerwona kropka przy stanie licznika. (2) licznik pokazuje bzdurny przebieg.
...... V8 ...... :)
Opublikowano
  • Autor
Czyli załóżmy, że wyłączam auto, wyjmuję mój moduł LCM II i zakładam kupiony LCM III i mogę normalnie zapalić silnik i jechać z działającymi światłami itp.? :-) Czy wcześniej trzeba coś przeprogramować, aby w ogóle ruszyć? :-)
Opublikowano

A czy nie lepiej kolego Ratovnik najzwyczajniej w świecie zaprogramować sobie światła do jazdy dziennej na drogowych? 5 minut roboty i zrobione. Zamiast tego walczysz z tymi "chynskymy LEDami" i teraz musisz sobie łeb zawracać jak tu podpiąć kable, teraz doszedł do tego eksperyment z wymianą LCMa. Nie dość, że wydałeś kasę na zakup tych LEDów to teraz jeszcze musisz wywalić siano na inny moduł, potem wymiana i kolejne siano na to, żeby Ci to ktoś przeprogramował (pół biedy jak ktoś Ci to zrobi za free ewentualnie sam potrafisz to zrobić). Już pomijam fakt, że i wygląd auta z tymi LEDAmi zamontowanymi dość średnio się prezentuje.

Podziwiam Cię za upór. Jeśli o mnie chodzi - gdyby się okazało, że przez te LEDy będę musiał zaraz przeorać połowę modułów w aucie i przedrutować połowę instalacji, żeby to w ogóle jakoś sensownie działało to w jednej chwili te LEDy leżałyby na śmietniku.

Pzdr.