Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przeszukałem już kilka tematów związanych z obc, ale nie mogę znaleźć potrzebnych mi informacji. A mianowicie tak, wymieniłem zegarek analogowy na obc słabszej wersji czyli godzina data i temperatura, data i godzina działa ale gdy włączam zapłon pokazuje się na wyświetlaczu -30 stopni i nie wiem co z tym zrobić żeby pokazywało mi prawidłową temperaturę, i czy to ma być temperatura w aucie czy na zewnątrz.
Opublikowano

OBC pokazuje temperaturę na zewnątrz, a czujnik znajduje się obok lewego halogena za zaślepką.

Wydaje mi się że jak nie miałem fabryczni obc to i czujnika pewni nie ma.

Trzeba będzie kupić czujnik, a kable możliwe że są, ale nie jestem pewien.

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie oba są czarne z czego jeden z białym paskiem. Jeśli masz halogeny to tuż za lewym powinieneś je znaleźć.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

znalazlem inne kolory ale nie ma na nich napiecia i podlączenie czujnika pod nie nic ie daje

pod kierownica jest wtyczka wlasnie z kolorami jakie powinny byc ale nie ma drugiej by do niej wtyknąc :>

Opublikowano
To jest taka sporawa żółta kostka na dwa przewody o ile się nie mylę. Jeśli faktycznie mam rację, to znajduje się ona tak jak panowie wyżej mówią. U mnie też tam jest choć czujnika nie mam
Opublikowano
mam pytanie troszke inne. czy wiecie jak te kabelki biegna. u mnie pokazuje -37 czujnik jest i dziala, a przynajmniej tak pokazuje miernik. wiec pewnie sa gdzies przewody walniete. jak je tylko znalezc.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak te przewody biegną nie wiem ale idź po nich od początku od czujnika a czujnik znajduje się koło chłodnicy z lewej strony koło halogenu
Opublikowano

Miałem podobny problem z czujnikiem a mianowicie taki, ze te za 14 zł sa gowno warte a to dlatego, ze przekłamanie jest spore.

Po zakupie na aukcji oryginału za ok 60 zł wszystko jest ok.

Mała uwaga jest taka, ze te czujniki a własciwie sam komputer odczytuje temperature z opuznieniem tak wiec nie nalezy oczekiwac natychmiastowych zmian na wskazniku OBC.Kable biegna z wiazka przewodow do lewej lampy a kolory to brazowy i zołty w paski niebieskie o ile dobrze pamietam ale wieczorem bede miał swoja beate i jak sprawdze to napisze.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866