Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, wkoncu spełniło sie moje marzenie i kupiłem e36 cupe is :lol: autko jest całe do malowania ( wyszły na nadkolach rdzewki i lakier jest porysowany itd ) :(

w zwiazku z tym mam pare pytan.. :

-czy to prawda ze jesli juz raz wyszła rdza na progach nadkolach ,klapie bagarznika itd to po malowaniu za rok czy dwa znowu sie pojawi ? :8)

- można nakładac baranka na "zywą" blache czy trzeba stosowac jakis podkład? :8)

-czy to normalne jesli na postoju wskaznik chwilowego spalania pokazuje ponad 30l ?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z regulaminem i formatem tytułowania wątków, bo następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano

Rdzę jest ciężko wyeliminować jeśli nie wymieniamy elementu,ale można ją wstrzymać nawet na kilka lat,ale potrzeba dużo precyzji i chęci(nie zawsze lakiernicy mają ).

Podkład dajemy zawsze na "żywą" blachę niezależnie czym ma być następnie pokryta.

Wskaźnik na wolnych obrotach ma się znajdować na 30L

Opublikowano
-czy to prawda ze jesli juz raz wyszła rdza na progach nadkolach ,klapie bagarznika itd to po malowaniu za rok czy dwa znowu sie pojawi ? :8)

Najczęściej tak jest, chyba że zrobisz porządnie, z dwóch stron. Ale to i tak już nie fabryka.

- można nakładac baranka na "zywą" blache czy trzeba stosowac jakis podkład?

Zazwyczaj podkład, ale wiecej czytaj na opakoaniu produktu.

-czy to normalne jesli na postoju wskaznik chwilowego spalania pokazuje ponad 30l ?

Nie tyle 30l co ma wychodzić poza zakres :)

Opublikowano
myslicie ze 14 atm. na każdym cylindrze to dobra kompresja? ile wy macie ?
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
14 bar to prawidłowa kompresja. parchy wyjdą ale to od tego który będzie to robił po jakim czasie-tak jak mówią inni forumowicze :D wskazówka od chwilowego spalania na biegu jałowym ma się znajdować poza zakresem. pozdrawiam