Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem chciał bym jutro zabrać się za przyciemke tyłu ale nie wiem jak te boczki tyle drzwi po zdejmować i jak to najlepiej zrobić tył zciemniam 95% a z przodem zrobić coś czy zostawić?
Opublikowano
Przodu nie ruszaj (dobrze wyglądają wszystkie ciemne ale dowód prędzej czy później skroją). Zastanów się dwa razy czy przyciemniać folią, ja u siebie robiłem tylną szybę i tylne boczne, fakt, jak się postarasz to wygląda to elegancko ale tylko przez jakiś czas. U mnie tylne szyby się nie odsuwają a folie są całe porysowane, przy odsuwanych pewnie po paru dniach będzie to średnio wyglądało. Dwa to to że bardzo szybko blakną, po trzecie przy próbie oderwania folii z tylnej szyby często schodzi z paskami grzewczymi. Szybko przestają wyglądać elegancko. Jak byś przód przyciemnił i miał byś cały czas kierując samochodem patrzyć przez takie zrysowane szyby pewnie by cie szlak trafił po jakimś czasie :)
Opublikowano

dla bezpieczenstwa twojego i przechodniów nie polecam przyciemniać przednich bocznych szyb i tylnej szyby .

w moim poprzednim aucie było tak zrobione i w nocy była masakra , nie widac było praktycznie nic (w szczególności przechodniów) , a cofanie prawie niemożliwe .

http://img340.imageshack.us/img340/438/17102009026.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/745/17102009028.jpg

Opublikowano
witam cie,powiem ci tak ja przyciemnialem szyby tylne w e34 w firmie we wroclawiu na ulicy zmigrockiej,niema problemu nic sie nie zdziera oczywiscie w nocy jest troszke ograniczona widocznosc tylko ze ja mam przednie boczne w duzo mniejszym procencie,nigdy niebylo problemu z zabraniem dowodu,a boczki sciagnac to banal potrzebny ci klucz torks no i z tylu odczepiasz haczyk od klamki,powodzenia w przyciemnianiu
Opublikowano
nie opłacalne jest samemu w Radomiu bardzo dobrze robią przyciemke wszyscy polecają murze się tam udać jakieś namiary na nich by się przydały.
Opublikowano
Jeśli chcesz profesjonalne przyciemnić szyby to polecam wymianę szyb na tzw. palone z atestem, wtedy nie masz problemów na przeglądach okresowych i podczas kontroli.
Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
Opublikowano
Jeśli chcesz profesjonalne przyciemnić szyby to polecam wymianę szyb na tzw. palone z atestem, wtedy nie masz problemów na przeglądach okresowych i podczas kontroli.

Pewny jesteś że da Ci coś atest jeśli przyjdzie pałkarz i miernikiem sprawdzi przepuszczalność?

Opublikowano
przednich szyb już i tak nie można przyciemnić, gdyż są one już przyciemnione fabrycznie zgodnie z przepisami tzw barwione zielone itp, są one fabrycznie przyciemnione 25% mają tak prawie wszystkie samochody na niektórych np jest to napisane np NEXIA.Tylne szyby możesz sobie nawet sprayem zamalować i nikt nie powinien się przyczepić.
Opublikowano

Pewny jesteś że da Ci coś atest jeśli przyjdzie pałkarz i miernikiem sprawdzi przepuszczalność?

Tak kolego jestem pewien, bo sam takie szybki montowałem u siebie i jeszcze nigdy nie miałem problemów. Już nie raz chcieli mi zabrać dowód, mierzyli miernikiem przepuszczalność i nigdy się im to nie udało, zmierzyli i tyle. Potem tylko się dziwili co to za szyby ze robią wrażenie naprawdę ciemnych ale są zgodne z przepisami, a cały majstersztyk tkwi w budowie tej szyby, gdyż po między dwoma płaskimi płatami szkieł jest umieszczony jakiś gaz który zwiększa przepuszczalność. No ale takie szyby niestety potrafią kosztować grubo ponad 500 zł za sztukę.

Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...