Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Was wszystkich mam problem który wynikł pare dni wstecz mianowicie zaświeciła mi sie 3 kontrolki abs, asc, hamulec ręczny po podłączeniu do inpy odczytałem taki błąd

65 wheel speed sensor rear right trigger signal

sprawdziłem połączenia tego przewodu i okazuje się że idą tam dwa przewody jeden do czujnika abs a drugi gdzieś w okolice klocków hamulcowych.

Co ciekawe w momencie kiedy świecą te kontrolki to czujnik z abs normalnie sczytuje impulsy i pokazuje prędkość.

czy spotkał sie ktoś z Was z takim przypadkiem ?

przypuszczam że to może być czujnik ciśnienia hamulca ale chciałbym usłyszeć opinie od Was.

Edytowane przez Spigi0

SpiGi

------------------------------------------------------------------

Najniższe ceny szyb samochodowych na Podbeskidziu

zapraszam

www.autoszybyzywiec.com.pl

Opublikowano

a co to jest czujnik cisnienia hamulca?

na live data masz sygnałz wszystkich czujników?

a jak z samym błedem ? obecny czy chwilowy ? daje sie wykasowac?

Opublikowano

błąd da sie wykasować ale po wyłączeniu stacyjki i załączeniu raz jeszcze czasem wskoczy a czasem nie.

tz. wykasowałem błąd, zostawiłem samochód pod domem i za godzine przychodze przekręcam stacyjke i znowu się świeci.

Ale nawet podczas kiedy te kontrolki się świecą to w inpie w dziale acs/abs kiedy wejde w read status to pokazuje mi predkość z każdego koła.

SpiGi

zapraszam

Opublikowano
Napisałem przecież że czujnik pokazuje prędkość. Zastanawiam się nad drugim czujnikiem , który idzie gdzieś w okolice tłoczka.

SpiGi

zapraszam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To dumaj dalej, może coś wydumasz. Oby tylko nie to, że ten drugi czujnik to od zużycia klocków bo tyle to wiadomo od zawsze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak jak pisze Bax Jeden przewód jest od czujnika ABS-u a drugi od zużycia klocków. Stawiałbym na prawy tył bo gdyby był to lewy to prędkościomierz by nie działał. Sam czujnik moze być dobry tak jak było to u mnie. Wejdz do kanału i i na piaście jest taka "drabinka" z której czujnik wszystko odczytuje, sprawdz czy nie zabrudzona bo ja tak miałem i swieciły mi sie te same kontrolki co Tobie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Dzisiaj zaswieciła mi sie kontrolka od asc recznego i abs ale odłaczyłem akumulator na 2 min i problem znikł miałem tak ze dwa miesiące temu kolega odłaczyl mi jakis czujnik pozniej odłaczyłem znowu aku i było az do dzisiaj, i mam pytanie czy odłaczenie czujnika mogło spowodowac bład i od tamtego czasu bedzie co jakis czas sie pojawiać czy faktycznie czujnik kaput?