Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Noszę się z zamiarem zakupu Bmw x3 desel i teraz pytanie z jakim silnikiem najlepiej kupic by auta dawało frajdę z jazdy a zarazem konsumcja paliwa była w miarę,3/4 km robie po miescie trasa 2-4 razy do roku.Teraz poruszam sie honda crv 2,2 ictd i z autka jestem zadolowlony zero kłopotów itp.Z bmw nie za bardzo miałem do czynienia więc pytanie do fachowców co wybrac i z jakim motorem cos tam czytałem w necie i bardzo chwalony jest potor 3,0 desel sd 286 km ale ceny tego modelu sa dośćwysokie chce cos kupic z roku 2007 w góre nic starszego.Chyba że idzie kupic za przyzwoita kase cos z tego roku z tym silnikiem?

jak nie ten to który model wybrać

dzieki za rade :idea:

Edytowane przez ignac

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
to niema tu nikogo co może coś pomóc w tym temacie?

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co tu doradzić? W tym roczniku 2.0 diesel ma 150km a to trochę mało więc pozostaje wyłącznie 3l diesel.
Opublikowano
Pod uwagę brałbym tylko 3.0 diesel! Ale z tego co piszesz, a dokładnie ile kilometrów robisz po mieście 3/4 km to X3 zrozumiałym wyborem nie jest, bynajmniej dla mnie. Chyba, że chodzi o kwestie mody, trendów czy zwyczajnej konkurencji z sąsiadem :mrgreen:
Opublikowano

tzn dlaczego jest złym wyborem?to co proponujesz z gamy bmw seria 3 za mała dla mnie jest

chyba auto jest wygodne spalanie w granicach 10litrów itp

ale pytanie jest inne którego 3 litrówego diesla wybrać?bo jest ich kilka? na co zwrócic uwage i jak tam jest ze skrzyniami automatycznymi? czy nie ma tego samego kłopotu co w x5 z oat 2002-2004?

dzieki za info i pomoc

GG 22098562

kom 502100017

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W firmie mamy X3 2.0d 177PS w automacie, do miasta rewelacja ale na trasę jak chcesz pogonić to trochę słaby.3.0L to jest to a jeszcze w automacie rewelka nie licząc tego że musisz przyzwyczaić się do twardego zawieszenia w X3.Jeśli chodzi o miejsce w środku to szału nie ma i 5 osób to trochę ciasnota.
Opublikowano
przeważnie sam jeżdze trasa 2 dorosłe osoby i maluch jeden taki:) w 5 osób wiem że nie ma jazdy:)szukam czegoś za rozsąda kase też myslałem o 3 litrach tylko który silnik naj wypada wiadomo ze bym chciał 286 km ale tu ceny są zaporowe ciut nie ten budżet:)

GG 22098562

kom 502100017

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja bym wziął 3.0 L z jedną turbiną.
Opublikowano
tzn który model/silnik z jaka moca? bardziej sie orientuje w japońcach niz bmw:)

GG 22098562

kom 502100017

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
218KM
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

interesuje mnie własnie cos tego typu ale nic nie ma w przyzwoitej kasie tzn 2007 rok mnie interesuje przebieg by nie był nie wiadomo jaki stan wiadomo jaki:) i do tego faktura vat pełna nie marża.

jak ktos cos ciekawego napotka mile widziany link do ogłosznia

dzieki

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
interesuje mnie własnie cos tego typu ale nic nie ma w przyzwoitej kasie tzn 2007 rok mnie interesuje przebieg by nie był nie wiadomo jaki stan wiadomo jaki:)

Co to znaczy przyzwoita kasa? Te samochody trzymają cenę a większość ewentualnych "okazji" to świeżo sprowadzone "bezwypadkowe" od 90-cio letniej babci - tyle, że złożone z trzech dawców części :lol:

Opublikowano

no przyzwoitą kwotą było by do 100 tysi brutto:) bo powyżej to raczej już inna klasa wchodzi bardziej w rachube inne auta wieksze itp z lat od 2008 rok.

jak coś macie na oku do tej kwoty to prosze o jakies linki itp.bo szukam ostatnio dość mocno i nic :mad2: ciekawego nie wpadło mi w oko.albo bez skóry albo brak xenonów:) raczej wydaje mi sie że fura za te kasę powinna już to mieć:)

za pomoc dzieki serdeczne :mrgreen:

GG 22098562

kom 502100017

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy w 2008 roku były w x3 2,0d jeszcze silniki 150km czy juz od tego roku sa 177km??

ktoś może coś wie?

znalazłem takowa z 2008 roku ale pisza że ma 150 czy to możliwe?

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem 177KM maję wersje po liftingu (który był w 2007r). Więc jeżeli jest to wersja po liftingu to raczej ma 177KM. Jak przed to 150.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj numer vin to poprosimy kolegę aby sprawdził.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

już autko sprawdzone i lipa totalnaokazało sie ze jest trącone co przyznał właściciel przesyłajac foto auta na zdjęciach było serią a stało się z zewnątrz "m-pakietem",jak to gościu twierdził założył tzw m-pakiet.więc wydumka autko prezentuje sie b.ładnie(link do ogłoszenia poniżej i ta cena :duh:

http://otomoto.pl/bmw-x3-m-pakiet-salon-polska-C14244648.html

napotkałem wczoraj to ale czy cena nie jest za mocno wygórowana?co o tym sądzicie?

http://otomoto.pl/bmw-x3-2-0-d-177-km-salon-polska-f-v-C14535945.html

może ktoś coś widział ciekawego wartego uwagi to prosze o jakies linki do ogłoszeń.

serdeczne dzięki

GG 22098562

kom 502100017

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To za tą kwote szukaj 2.0 177KM.Jeździłem sporo tym autem z tym motorem i jeżeli 3/4 faktycznie jeździsz w mieście to ten silnik odwdzięczy się niskim spalaniem,dobrą kulturą pracy i wystarczającymi osiągami.Na trasie też nie będzie problemu.Ale jeżeli lubisz przycisnąć i jeździsz szybko i na tym Ci zależy to celuj w 3.0d.Poza tym nastaw się na to,że w X3 jest twarde zawieszenie.Oprócz tego auto jak dla mnie super.
Kubica GO!
Opublikowano

i kolejne pytanie czy wybierac automat w 2,0 d 177 km czy manual?

jezdze 3/4 po miscie jak wczesniej pisałem wiec chyba automat jest praktyczniejszy napewno spalanie ciut wieksze jak to bywa przy automatycznej skrzyni ale nie ma tzw mieszania biegami w korkach.

ktos cos moze mi powiedziec o tych skrzyniach w automacie w x3 2.0 d?

jak z obsługa czy nie ma z nimi kłopotu?co ile olej trzeba wymieniac itp?czy sa awaryjnie?

za wszelkie info dzieki

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niewątpliwie automat jest bardziej komfortowym rozwiązaniem. O spalanie się nie martw - nie ma większej różnicy.

Oleju w automacie wg producenta się nie zmienia ale nieoficjalnie ASO zaleca wymianę po 90-100tys.

Opublikowano

aha

jutro jade ogladac jena sztuke 177 km 2009 rok w automacie:)

zobaczymy co i jak:)

dzieki za pomoc :D

GG 22098562

kom 502100017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BMW X3 2009r 2.0 automat i spełnia twoje kryteria "do 100kzł"? Wg mnie nie warto w takim razie jechać oglądać - stracony czas!
Opublikowano

dlaczego nie warto jechac

cena 105 kzl!

import

oto link

http://otomoto.pl/bmw-x3-2-0d-x3drive-C14741733.html

mam jeszcze jedna na oku

http://moto.allegro.pl/item1189844486_bmw_x3_2_0d_faktura_vat_serwis_dvd_raty_raty.html

co sadzicie?

moze jakies granice cenowe choc na to nie ma nikt wplywu jeden chce drogo sprzedac a drugi taniej róznie to bywa.

jakies moze sugestie?

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

tej drugiej bym nie kupił, strasznie wiejskie te rury, no i manual.

Pierwsza wygląda ok. Trzeba pojechać obejrzeć koniecznie sprawdzić w ASO i na policji i jak się z ceną dogadasz i się podoba kup