Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam takie pytanie czy u was kilometry zasiegu tez oklamuja? U mnie czasami przy 200km zapala sie kontrolka od paliwa, czsami przy 120km. Moje pytanie czy u ws tez tak jest czy tylko moj komputer oklamuje? strasznie mnie to nurtuje. Bo w rzeczywistości nie wiem ile mi km zostalo i sugeruje sie kontrolka od paliwa.
E46 320d sedan black
Opublikowano
dzieje się tak dlatego , iż zasięg jest przeliczany ze średniego spalania ... jeśli skasujesz średnie spalanie i zrobisz trasę i uzyskasz powiedzmy 5,6 l / 100 km to inaczej liczy zasięg niż jak masz średnią np 7 litrów....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
tankuj jak Ci sie zapali kontrolka i problem bedziesz miał z głowy :)
Opublikowano
dzieje się tak dlatego , iż zasięg jest przeliczany ze średniego spalania ... jeśli skasujesz średnie spalanie i zrobisz trasę i uzyskasz powiedzmy 5,6 l / 100 km to inaczej liczy zasięg niż jak masz średnią np 7 litrów....

Albo tez druga sprawa ale tez w tym kierunku dajmy zostało nam na 500 km paliwa ale jeździliśmy ekonomicznie później wsiadamy i 100 km przejeżdżamy z ołowianą nogą i komp przelicza nie z 6 /100 tylko z 8

Opublikowano
jaki styl jazdy w danym momencie, takie wskazania. Mimo wszystko jeżdżenie na rezerwie może Cię drogo kosztować.
Opublikowano
moj kolega ma astre 3 i tam wskazuje nawet do 40km zasiegu. wtedy zapalaja mu sie rozne kontrolki. i nie ma roznicy jak jezdzi czy ostro czy nie tylko poprosu normalnie pokazuje. w tym według mnie e46 sie nie popisalo. ale nie to sie liczy :) dzieki za info.
E46 320d sedan black
Opublikowano

nie zgodze sie z tym obliczaniem ze sredniego spalania, raczej nazwalbym to chwilowym tak jak pisze mjr. Jadac ekonomicznie w trasie po zatankowaniu pokazuje mi do przejechania okolo 1200km, 10 minut pociskania i juz na kompie mam 800, potem znow spokoj i mam ~1100. Jadac do konca tym tempem z taka dynamika tyle wlasnie przejade. Kazde "zrywy" owocuja tym, ze komputer automatycznie zmniejsza wskazania zasięgu wiec wg mnie wszystko funkcjonuje prawidlowo

jesli w astrze 3 nie ma roznicy czy jedziesz ostro czy emerycko a wskazuje do przejechania 40km to wg mnie jest beznadziejne rozwiazanie,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moj kolega ma astre 3 i tam wskazuje nawet do 40km zasiegu. wtedy zapalaja mu sie rozne kontrolki. i nie ma roznicy jak jezdzi czy ostro czy nie tylko poprosu normalnie pokazuje. w tym według mnie e46 sie nie popisalo. ale nie to sie liczy :) dzieki za info.

Kolego zamiast docenić technologię auta, które posiadasz zachwycasz się astrą. Spalanie średnie możesz mieć 6l z ostatnich np: 2000 km i na ostatnich kilku/kilkunastu litrach w baku dasz w palnik, bo Ci się gdzies spieszy i co?? I auto pokaże Ci zasięg 200km a paliwa zabraknie po 120km.