Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.od którego roku był montowany nowy LKM w bmw E32 ten dostosowany do xenonów aby błedu żarówki nie wywalał po montażu HID auto mam z 92r i dużo jeżdżę nocą.chciałbym zamontować zestaw HID...A tak wogóle to gdzie mam szukać w aucie nodułu LKM gdybym ewentualnie chciał przerobić stary
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano

kolego modol pod maska najwiekszy element w skrzynce z bezpiecznikami.

Wbijaj na link i w zakladce retrofits / xenon masz wszystko

http://bmwe32.masscom.net/

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano

Witam.

Ja mam bete z grudnia 90 , po założeniu Zenonów z allegro światła 100% lepsze i żaden komunikat mi sie nie wyświetla i nic nie trzeba było przerabiać , więc jeśli o takim zestawie myślisz to najpierw załóż a potem będziesz ewentualnie myślał co dale, przy okazji dobrze by było umyć soczewki - moje były baaaardzo brudne .

Pozdrawiam kanap

Opublikowano
Dzięki masz rację.napisz jeszcze proszę jak sobie radzisz z przeględami...czy się czepiają i jakiej firmy masz te hid-y i czy muszą być założone adaptery do kloszy pod palniki
Opublikowano

Witam.

Zenony mam z firmy MJAZA znajdziesz w Googlah - szybko sprawnie i na temat -padła mi jedna przetwornica na gwarancji na 3 dni przed wyjazdem zadzwoniłem do gościa i wysłał mi nową bez problemów , a przeglądy ?... każdy ma jakieś znajomości , co do polcji nie miałem jeszcze przyjemności ale tak ukryłem przetwornice i zamaskowałem nowe kable - wsadziłem je do peszla i domontowałem do lampy tak że na pierwszy rzut oka wygląda jak oryginalne a rączki raczej nie włoży bo mam silnik V12 więc na rączkę miejsca brak , za to światła nooooo teraz widze gdzie jade.

Pozdrawiam Kanap

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Co do adapterów to jak będziesz kupował HID-y musisz zaznaczyć że chcesz z ogniskową H1 bo takie mamy żarówki i wtedy żadnych adapterów ani innych przeróbek nie masz , po prostu wkładasz palnik w miejsce żarówki i już.

Pozdrawiam kanap

Edytowane przez Kanap
Opublikowano
Dzięki koledzy. xsenony mam zamiar kupić po przeglądzie czyli w lipcu.pojadę na przegląd,niech elegancko ustawią światła i wtedy dopiero po przeglądzie xenon.nie chcę ryzykować...W Polsce wszystko jest nielegalne na zachodzie nikt się do tego nie czepia.u nas nawet blos do gazu jest nielegalny
Opublikowano
i dopiero zaczna sie schody :) spryskiwacze lamp opis na szklach powinien byc DC a u nas niestety HC .....pozdrawiam

Opublikowano
Co jakiś czas policja robi nagonkę, mi już zabrali dowód i dałem sobie z tym spokój. Jeden może śmigać latami bez problemu, inny może po tygodniu stracić dowód. Różnie bywa :D
Opublikowano

Miałem w posiadaniu oryginalne xenony z e32 (zarówno bosch jak i hella) - i to DC to bzdura ! Bo na boschu także pisze HC, a na helli nie pisze NIC. A wynika to z faktu, że w tamtych latach oznaczenie DC nie występowało, bo e32 było pierwszym na świecie seryjnie produkowanym samochodem, opcjonalnie wyposażonym w reflektory xenonowe.

Tutaj dowód - oryginalny reflektor xenonowy bosch z 750il 1993 rok:

http://img687.imageshack.us/img687/7909/dsc05374xxxxxxxxx.th.jpg

Opublikowano

zgodze sie , kolega mial taka akcje z OOOO s6 zabral mu dowod za xenony orginalne zreszta bo hc/hr opis kloszy, napisal kumpel odwolanie z kserokopia informacji serwisu OOOO ze zanim dyrektywa uni zaczela narzucac normy oni juz montowali takie swiatlo i komendant naszej policji oficjalnie przeprosil w obecnosci kolesia z drogowki tego co zabral dowod . Chlopaki opwiadali ze policjant odwiedzil kilka stacji diagnostycznych i rozpytywal jak to jest z xennonem.

Xsilver okey klosz kloszem tylko jak to udowodnic na drodze ?

Opublikowano
D.W Polsce wszystko jest nielegalne na zachodzie nikt się do tego nie czepia.u nas nawet blos do gazu jest nielegalny

Na którym zachodzie jest tak różowo?! Chyba że za zachód uznajesz Grecję. Spróbuj pojeździć po Niemczech samochodem na ich tablicach i z zamontowanymi urządzeniami bez homologacji, to zobaczysz, co naprawdę wolno na zachodzie, a jeżeli przydarzy Ci się jakaś stłuczka, to poczujesz też na własnej kieszeni, ile kosztują xenony z Allegro...

Opublikowano
miałem na myśli Anglię....zrób sobie np.hot roda i spróbuj go zarejestrować w Polsce to zobaczysz