Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e34 2,5tds. z 95r

Ostatnio wymienilem filtr kabinowy bo juz ledwo wiało, i od tego czasu mam problem z klimatyzacja mianowicie jak by zupełnie nie działała.

Kompresor chyba startuje, lampka na konsoli sie zapala.

Obawiam sie czy nie doszło do rozszelnienia przy wymianie tego filtra.

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

Opublikowano

była nabijana hmm chyba w zeszłym sezonie, wiem czas by wymienić.

Tylko martwi mnie fakt iż chłodziła też słabo a teraz gdy wymieniłem filtr w ogole nie chłodzi czy gdzieś sie nie rozszelniła..

Pozdrawiam

Opublikowano
widze podobny temat wiedz sie podłacze... dwa lata temu wymieniałem chłodnice od klimy gdyz była nieszczelna.. pokusiłem sie na zamiennik z alledrogo..i dzis mam ten sam problem bo ucieka własnie z chłodnicy.. prawie 1000 zł krzyczy ASO wiedz troche drogo... kolejnego krzaka na dwa lata zakładał nie bede.... i tu moje pytanie czy ktos zna lub poleca porządnego producenta tej własnie częsci? i pytanie odnosnie osuszacza czynnika, ta czarna puszka pod prawą lampą, czy jak klima była długo pusta czy nalezy go wymienic i co ile jezeli wogule nalezy wymieniac ten filtr osuszacz?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W przypadku braku czynnika w układzie klimatyzacji nie powinieneś być w stanie włączyć klimy ani nawet obiegu zamkniętego. Fabryczne zabezpieczenie przed uszkodzeniem pompy. Sprawdzone dwukrotnie w mojej 525i. Przy wymianie filtra można lekko narozrabiać przy wyjmowaniu pudła elektryki. Ja bym raczej tam poszukał.
Opublikowano
widze podobny temat wiedz sie podłacze... dwa lata temu wymieniałem chłodnice od klimy gdyz była nieszczelna.. pokusiłem sie na zamiennik z alledrogo..i dzis mam ten sam problem bo ucieka własnie z chłodnicy.. prawie 1000 zł krzyczy ASO wiedz troche drogo... kolejnego krzaka na dwa lata zakładał nie bede.... i tu moje pytanie czy ktos zna lub poleca porządnego producenta tej własnie częsci? i pytanie odnosnie osuszacza czynnika, ta czarna puszka pod prawą lampą, czy jak klima była długo pusta czy nalezy go wymienic i co ile jezeli wogule nalezy wymieniac ten filtr osuszacz?

Nigdy używki w przypadku jakichkolwiek chłodnic. Zamiennik do mojej M50 kosztuje dziś między 310 a 390 PLN

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W przypadku braku czynnika w układzie klimatyzacji nie powinieneś być w stanie włączyć klimy ani nawet obiegu zamkniętego. Fabryczne zabezpieczenie przed uszkodzeniem pompy. Sprawdzone dwukrotnie w mojej 525i. Przy wymianie filtra można lekko narozrabiać przy wyjmowaniu pudła elektryki. Ja bym raczej tam poszukał.

ja tez sie podlącze :>

kupilem tds 95 touring i wlączam przyscik swieci kontrolka od klimy nie widac spadku obrotow wiec sprezarka nie dziala ??i nie moge obiegu wewnetrznego włączyc?? czy to jakies zabespieczenie??napiszcie cos wiecej

wymienie filtr kabinowy a klima na wiosne sie zajme "?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

bylem dzis w serwisie z klima nabili azotem i wyszlo ze ucieka z chlodnicy klimy!!

pytanko !

uzywka??

czy nowa??

jak nowa to gdzie szukac i w jakis normalnych pieniądzach??

chcialbym sam wymienic dam rade??

czy trzeba jakis specjalistycznych narzędzi lub uszczelek??

Opublikowano

Hm, może się dogadamy bo ja kupiłem niedawno nówkę BEHR (jakieś 2 miesiące ma) ale auto mi rozbił gość i będę go na żyletki dawał więc mogę wymontować i coś wymyślimy odezwij się na PW jak coś.

Co do osuszacza to zalecana jest wymiana przy każdym rozszczelnieniu układu. A samemu zakładać to nie wiem, ja bym nie kombinował założysz coś źle albo niedokładnie i np po nabiciu okaże się że gaz uciekł po 2-ch dniach i jesteś w plecy z 200zł a jak to zrobi zakład to zapłacić musisz ale masz gwarancję że wszystko będzie ok a jeśli nie to niech oni się już martwią.

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

Opublikowano
Dobre zamienniki ma Nissens i nie powinna byc droga co do osuszacza w ASO tez bedzie drogi, mozna kupic zamiennik i nie sa takiej złej jakosci.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866