Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, nie wiem czy da się to jakoś zmienić, czy coś się zepsuło... objawy są następujące:

po włączeniu silnika zawsze włącza się klimatyzacja i jeżeli nie chcę żeby pracowała za każdym razem muszę ją wyłączać klawiszem z symbolem "śnieżki". Lekko denerwujące. Druga sprawa to przycisk "Auto" - zawsze się świeci na zielono, niezależnie od tego czy go nacisnę czy nie. Jednocześnie sama funkcja "Auto" utrzymywania temperatury działa, po wciśnięciu pojawia się napis "auto" na wyświetlaczu klimatronika i wnętrze jest chłodzone do zadanej temperatury. Wydaje mi się że te dwa zjawiska są ze sobą w jakiś sposób powiązane - zapewne jest to jakaś funkcja którą można wyłączyć?

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

Jeżeli gasisz silnik i jest włączona śnieżynka, to po ponownym uruchomieniu będzie włączona.

Tak samo funkcja AUTO, jak zmienisz tylko siłę nadmuchu a nie przestawisz kierunku (szyba,środek, nogi), i odwrotnie, jak ustawisz kierunek a nie zmienisz siły, to dioda przy AUTO będzie się palić

Chyba że masz coś z panelem klimatronika. A wszystko inne działa poprawnie ???

Opublikowano
śnieżynka jest zgaszona i mimo to przy następnym odpaleniu znów się zapala. Nawet gdy wyłączę całkowicie nawiew naciskając mały wiatraczek (nic się nie świeci) to i tak po kolejnym przekręceniu kluczyka włącza się klima. A co do świecącego przycisku auto.... sprawa rozwiązana..... musiałem tylko wyjść z odrętwienia intelektualnego. :oops:
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
śnieżynka jest zgaszona i mimo to przy następnym odpaleniu znów się zapala. Nawet gdy wyłączę całkowicie nawiew naciskając mały wiatraczek (nic się nie świeci) to i tak po kolejnym przekręceniu kluczyka włącza się klima. A co do świecącego przycisku auto.... sprawa rozwiązana..... musiałem tylko wyjść z odrętwienia intelektualnego. :oops:

Jak auto masz sprowadzone z Włoch lub USA to może być opcja "HOT CLIMATE" w której to klimatyzacja jest włączana zawsze, możesz to zmienić w ASO lub INPĄ, DISEM.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może ktoś sobie to ustawił w car&cey i ten właśnie kluczyk ma tak zakodowane, jak masz zapasowy kluczyk to pokombinuj.
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej na pewno. Klima włącza się przy uruchomieniu silnika i możesz to zmienić Disem / NCSem.