Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jechałem jakis czas temu spokojnie i stała sie dziwna rzecz, mianowicie auto zakrztusiło się na chwile i już nie chciało jechać , silnik pracował ale nie chciał wkręcać sie na obroty( ZERO PRZYSPIESZENIA!!!!!!!)

Wszystko znikneło po ponownym uruchomieniu silnika!

CO jest grane :jawdrop:

Opublikowano
Witam

Jechałem jakis czas temu spokojnie i stała sie dziwna rzecz, mianowicie auto zakrztusiło się na chwile i już nie chciało jechać , silnik pracował ale nie chciał wkręcać sie na obroty( ZERO PRZYSPIESZENIA!!!!!!!)

Wszystko znikneło po ponownym uruchomieniu silnika!

CO jest grane :jawdrop:

Wszelkie rozwazania na podstawie jednorazowego objawu sa bez sensu.

Jezdzij normalnie i jesli objaw sie powtorzy to podjedz na diagnoze -

byc moze zapisaly sie jakies chwilowe kody usterek w komputerze.

Inaczej to maksymalna zgadywanka

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam taki sam objaw w 320i E36, zdaża się że jadę silnik przerwie i już nie ciągnie, osiąga do 3000 obr/min i dalej nie przyśpiesza, w momencie zaksztuszenia obrotmierz spada na "0" na ułamek sekundy lub gaśnie czasami jak stoję na czerwonym świetle, a po takim zgaśnieciu trzeba pokręcić dłużej rozrusznikiem, może ktoś już leczył takie objawy (skutecznie), zdaża się to ok raz na tydzień (przejeżdżam 2000 km miesięcznie)
Opublikowano
mam taki sam objaw w 320i E36, zdaża się że jadę silnik przerwie i już nie ciągnie, osiąga do 3000 obr/min i dalej nie przyśpiesza, w momencie zaksztuszenia obrotmierz spada na "0" na ułamek sekundy lub gaśnie czasami jak stoję na czerwonym świetle, a po takim zgaśnieciu trzeba pokręcić dłużej rozrusznikiem, może ktoś już leczył takie objawy (skutecznie), zdaża się to ok raz na tydzień (przejeżdżam 2000 km miesięcznie)
Opublikowano

nie chce Cie martwic ale pompy paliwa z reguły padają stopniowo i raz się " krztuszą " a raz ciągną bez probemu do czerwonego pola na obrotomierzu :(

dla świętego spokoju pojedz gdzies sprawdzic te pompę...sonda lambda i przepływka dają raczej stałe objawy . Ale gdy raz sie muli a raz nie to moze byc pompa