Skocz do zawartości

Potrafi beknąc i nie wkręcać sie na obroty!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jechałem jakis czas temu spokojnie i stała sie dziwna rzecz, mianowicie auto zakrztusiło się na chwile i już nie chciało jechać , silnik pracował ale nie chciał wkręcać sie na obroty( ZERO PRZYSPIESZENIA!!!!!!!)

Wszystko znikneło po ponownym uruchomieniu silnika!

CO jest grane :jawdrop:

Opublikowano
Nie wiem od czego ale tez tak miałem. Przeczyściłem filtr powietrza i pomogło :)
The ultimate driving machine
Opublikowano
Witam

Jechałem jakis czas temu spokojnie i stała sie dziwna rzecz, mianowicie auto zakrztusiło się na chwile i już nie chciało jechać , silnik pracował ale nie chciał wkręcać sie na obroty( ZERO PRZYSPIESZENIA!!!!!!!)

Wszystko znikneło po ponownym uruchomieniu silnika!

CO jest grane :jawdrop:

Wszelkie rozwazania na podstawie jednorazowego objawu sa bez sensu.

Jezdzij normalnie i jesli objaw sie powtorzy to podjedz na diagnoze -

byc moze zapisaly sie jakies chwilowe kody usterek w komputerze.

Inaczej to maksymalna zgadywanka

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, też tak robie.

Tak sobie pomyslałem że może ktoś z was miał taki przypadek.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam taki sam objaw w 320i E36, zdaża się że jadę silnik przerwie i już nie ciągnie, osiąga do 3000 obr/min i dalej nie przyśpiesza, w momencie zaksztuszenia obrotmierz spada na "0" na ułamek sekundy lub gaśnie czasami jak stoję na czerwonym świetle, a po takim zgaśnieciu trzeba pokręcić dłużej rozrusznikiem, może ktoś już leczył takie objawy (skutecznie), zdaża się to ok raz na tydzień (przejeżdżam 2000 km miesięcznie)
Opublikowano
mam taki sam objaw w 320i E36, zdaża się że jadę silnik przerwie i już nie ciągnie, osiąga do 3000 obr/min i dalej nie przyśpiesza, w momencie zaksztuszenia obrotmierz spada na "0" na ułamek sekundy lub gaśnie czasami jak stoję na czerwonym świetle, a po takim zgaśnieciu trzeba pokręcić dłużej rozrusznikiem, może ktoś już leczył takie objawy (skutecznie), zdaża się to ok raz na tydzień (przejeżdżam 2000 km miesięcznie)
Opublikowano
ja miałem podobne objawy i okazało się ,ze jednak niestety pompa paliwa padła
Opublikowano
Takie strzały mogą być jednym z objawów padania sondy lambda.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
  • Autor
moja betka naprawiła sie sama, nic sie nie dzeje i wszystko gra. :dance:
Opublikowano

nie chce Cie martwic ale pompy paliwa z reguły padają stopniowo i raz się " krztuszą " a raz ciągną bez probemu do czerwonego pola na obrotomierzu :(

dla świętego spokoju pojedz gdzies sprawdzic te pompę...sonda lambda i przepływka dają raczej stałe objawy . Ale gdy raz sie muli a raz nie to moze byc pompa