Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja też mam auto przed liftem i mam opcję ryglowania drzwi. Tyle że ja posiadam iDrive.

potwierdzam, 118d, rocznik 2005, iDrive -> automatyczne ryglowanie jest.

Opublikowano
Moje 120d z 2006 bez idrive ma ryglowanie. Załącza się przy ok. 20 km/h. W komputerze ma jakieś opcje w tej kwestii ale nie ruszam, bo nawet w instrukcji tego nie ma.
Opublikowano
miałem tę funkcję w citroenie c4 i na to bluźniłem ,na dzień dzisiejszy hmm przydałoby się ,tak by podnieść standard :mrgreen:

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano
ja mam z 2006 i mam automatyczne ryglowanie :) rygluja sie same po przekroczeniu 20km/h :) bardzo fajna i przydatna rzecz :) dodam ze nie mam idriva

pytanie serio - po co nam to?

Opublikowano
ja mam z 2006 i mam automatyczne ryglowanie :) rygluja sie same po przekroczeniu 20km/h :) bardzo fajna i przydatna rzecz :) dodam ze nie mam idriva

Serio nie wiesz po co to?

Opublikowano

nie wiesz ? a w miescie jak jedziesz nie masz czasem obawy ze ktos ci wtargnie do auta i cos zakosi np z bagaznika ? bylo duzo takich przypadkow :) a dwa to ze wzgledu bezpieczenstwa chyba nie chcialbys zeby ci np dziecko otwarlo drzwi podczas jazdy tudzierz pasazerowie bedacy pod wplywem alko :) :mrgreen: ... w poprzednim aucie tez mialem ta funkcje ale trzeba bylo vagiem to zrobic :) kilka klikniec i samemu szlo zrobic :) wg wlielki plus dla BMW za ten "bajer"

Opublikowano

nie wiesz ? a w miescie jak jedziesz nie masz czasem obawy ze ktos ci wtargnie do auta i cos zakosi np z bagaznika ? bylo duzo takich przypadkow :) a dwa to ze wzgledu bezpieczenstwa chyba nie chcialbys zeby ci np dziecko otwarlo drzwi podczas jazdy tudzierz pasazerowie bedacy pod wplywem alko :) :mrgreen: ... w poprzednim aucie tez mialem ta funkcje ale trzeba bylo vagiem to zrobic :) kilka klikniec i samemu szlo zrobic :) wg wlielki plus dla BMW za ten "bajer"

no wlasnie zakosic z bagaznika troszke trudno powyzej 20km/h :lol: co do dzieci i pasazerow pod wplywem - nie woze / odmawiam / jezdze taryfa :wink: ale to juz bardziej rozumiem.

Opublikowano

no wlasnie zakosic z bagaznika troszke trudno powyzej 20km/h :lol: co do dzieci i pasazerow pod wplywem - nie woze / odmawiam / jezdze taryfa :wink: ale to juz bardziej rozumiem.

Zauważ tylko że drzwi ryglują się po przekroczeniu 20km/h tylko raz, na postoju się nie odryglowują, więc trochę się minąłeś z prawdą.

Opublikowano
Podłącz auto pod kompa, myślę że da się to aktywować.

Skoro da się to ustawić to nie widzę problemu :)

Narazie mam jakieś tam doświadczenie w pracy z INPA i interfejsem ODB2 do BMW E87, robiłem u siebie diagnostykę, live data, kasowanie błędów itd.

NCS'a jeszcze nie używałem i raczej zacznę od DIS'a, zresztą już go zainstalowałem na VMWare ale nie miałem czasu się nim bawić. Jeżeli rozkminię jak to się robi z tymi drzwiami w DIS albo NCS to opiszę na forum, może nowy wątek... Chyba, że Hipo już doszedłeś do czegoś?

Oczywiście na początek warto poczytać podforum o szeroko rozumianej diagnostyce komputerowej , są opisywane rożne przykłady głownie dla starszych BMW.

-----

Update: Hehe, na pierwszej stronie tego wątku jest opisane jak to zrobić bez grzebania :) Jest nawet kawałek opisu z instrukcji, można sobie to wyklikać w BC. Ten sposób nie działa?

Opublikowano
miałem tą opcję w passacie i tam wyglądało tak, że po przekroczeniu ok 16km/h zamykały sie drzwi, a odryglowanie następowało po wyjęciu kluczyka

tak samo w naszych e87 badz tez po nacisnieciu klawisza na desce:)

Opublikowano
u mnie nie ma żadnej takiej opcji na 100 %

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, wczoraj przegladałem forum szukając własnie tego tematu bo chcialem zeby mi sie automatycznie ryglowaly drzwi. Kierując sie wg instrukcji podanej w tym temacie bez problemu udało mi sie to zrobic. Nastepnie chciałem wrócić do tych ustawien zeby cos zmienic i juz tej opcji nie znalazłem (kluczyk z ptaszkiem). Nie wiem dlaczego tak jest ale to moze byc odpowiedz na wasze wątpliwości co do wersji w której takie ryglowanie jest. :lol: pzdr