Skocz do zawartości

Jak się podłącza emulator zmieniarki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie.

Chciałbym zasięgnąć języka- jak podłączyć takie ustrojstwo. np te: http://www.allegro.pl/item1047778113_emulator_zmieniarki_bmw_cd_mp3_usb_sd_gratis.html

Wiem że jest tam ta 17 pinowa, kwadratowa wtyczka którą trzeba podłączyć do radia- tyle wiem.

Ale ja mam radio 16;9 i za bardzo nie mam ochoty go wyjmować i grzebać w kabelkach.

Czy ten emulator nie ma jakichś przejściówek na kable do oryginalnej zmieniarki(te w bagażniku)...tak żeby nie grzebać w/za monitorem radia.?

Mam nadzieję że po prostu źle zrozumiałem całą procedurę podłączenia tego sprzętu a z racji tego że chcę taki urządzenie zakupić (ceny zmieniarek nie wiele odbiegają od ceny emulatora- to raz a dwa- mój lewy boczek nie ma wycięcia na zmieniarkę oryginalną więc to dodatkowy koszt, a trzy , trzy to fakt że nie będzie mi się chciało latać do bagażnika i zmieniać płyty...a wcześniej je nagrywać) wolę najpierw się dokładnie wypytać co i jak.

A może ktoś tego używa? Mógłbym prosić o jakieś zdjęcia podłączenia itp.

PS: Sprawdza się ten sprzęt?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
  • Autor
nikt nic nie wie?

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
Podłaczam sie do tematu bo kupujac auto powiedziano mi ze można szybko podpiąc mp3 a chętnie tez bym to zakupił.
Opublikowano
W ASO jest dostepny taki kabelek krotki w ramach zestawu doposazenia samochodu w CD - jest on dolaczany do kabla do zmieniarki tego ktory idzie przez cale auto - czyli podejrzewam, ze jest to po prostu przejsciowka (nie mialem tego malego kabelka w rekach, nie wiem jak wyglada druga strona jego zlacza). Kabel z bagaznika jest podpiety pod radio dokladnie w miejsce jak na schemacie w aukcji, czyli powinno dzialac. Zadzwon do ASO i dopytaj o ten kabelek. Koszt jak dobrze pamietam to 38 pln. Albo zapytaj sprzedawcy, czy moze przygotowac wersje ze zlaczem podchodzacym pod zlaczke w bagazniku i po sprawie.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

Swego czasu były dyskusje o tego rodzaju emulatorach i jedni pisali, ze były ok, inni pisali, że się wiesza i nie można było np przewijać utworu na przewijaniu na odsłuchu. Szczerze powiem, że jeśli kolega zakupi taki emulator to chętnie poznam jego opinię na temat funkcjonowania tego urządzenia.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor

im więcej szukam tych emulatorów i wszystkiego o nich, tym bardziej się do tego urządzenia zniechęcam i chyba pozostanę jednak przy zwykłej zmieniarce....

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
Te emulatory podłącza się zaraz za radiem (ekranem) i chowa np w schowku na rekawiczki tylko, że akurat ten z linku ma wtyczkę do starszych E39, Twoje radio juz raczej ma inną wtyczkę (jakiś czas wychodziły z dwoma typami wtyczek w jednym czasie)
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl